Most már nem titok, milyen erős az új Mazda2

Minden ízében jobb lett a Mazda2

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Párizsi Autószalon előtt még azt írtuk, hogy kívül-belül átdolgozza ugyan a Mazda a legkisebb autóját, de nem publikusak a részletek. Mindez immáron múlt időben értendő.


Négyféle szempont alapján vizsgálható a 2011-es modellévre felfrissített Mazda2: külső, belső, futómű, illetve motorok – haladjunk szép sorban. A karosszéria vonatkozásában leheletfinoman radíroztak és rajzoltak a tervezők, így még jobban a Zoom-Zoom márkaarculathoz igazodik a kisautó. Új környezetbe kerültek a ködlámpák, hangsúlyos elemmé lépett elő az ötszögletű beömlőnyílás a lökhárítón, valamint a Sport kivitel új küszöbökkel, és hátsó légterelővel gazdagodott. A 11 választható fényezés között két eddig nem ismert szín található, továbbá a 16 colos könnyűfém felni mintázata ugyanúgy újdonság, mint a 15 colos acélkerék dísztárcsája. Az utastérben tovább javult a minőség, a Mazda szerint a gyakran érintett felületeken tartósabbak lettek az anyagok, igényesebbek a kárpitok, és az ezüstbetétes műszeregységgel, illetve a zongoralakk fekete középkonzollal stílusosabb az összhatás. Az európai balkormányos kiviteleknél a kesztyűtartó is módosult.
Pattogós, kemény futóműve miatt eddig sok kritikát kapott a Mazda2, de ennek vége, az alaposan áthangolt egységekkel - főleg hátul - végre komfortosabb lesz az autó, és a japánok ígérik, hogy a vezetési élmény sem veszett el teljesen. Motorikusan nincsenek számottevő változások, az 1,3-as MZR benzines 75 és 84 lóerővel kelleti magát, míg a 1,5-ös, 102 lovas MZR benzinessel kívánságra négyfokozatú automataváltó is párosítható. Az 1.6 MZ-CD dízel 95 lóereje mellett a 205 Nm forgatónyomaték is szépen hangzik, akárcsak a gyár által beharangozott 4,2 literes átlagfogyasztás. Minden erőforrás Euro 5 besorolású, a dízel szén-dioxid kibocsátása 110 g/km, de az orosz piacra szánt gázolajos változat csak az Euro 4 szabványnak felel meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?