Most sem sikerült még e-matricát venni

Útdíj: matricához jutni nehéz, de lehet, hogy a reptérre nem kell majd

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még mindig nem teljesen tiszta, hogy hol kell és hol nem kell fizetni a nem is feltétlen gyorsforgalmi utakért. Matricát venni továbbra is nehéz.


Nem csak autóval közlekedve, az internetet böngészve sem egyértelmű még, hogy hol kell, hol nem kell fizetni az úthasználatért. A Miskolcot elkerülő M30-ast például csak tévedésből jelölték fizetősnek az elsőként megjelent megyei térképen, a NÚSZ visszaadja a megyei matrica árát azoknak, akik csak azon útszakasz miatt vásárolták meg. Közben a Népszabadság hétfői cikke szerint a fizetős szakaszok felülvizsgálatára számíthatunk még, s bízhatunk abban, hogy a ferihegyi Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre el fogunk tudni jutni autóval matricavásárlás nélkül.
Hirdetés

Egyelőre azonban a reptérre jutáshoz ugyanúgy szükséges a matrica, mint például az M0 több szakaszához, vagy az M1/M7 kivezetőjéhez. A vásárlás továbbra is akadozik, s bár egyes hírek szerint a NÚSZ weboldalán angol vagy német nyelvet választva gördülékenyen megy a vásárlás, ezt megerősíteni nem, csak cáfolni tudom. Az imént próbálva magyar nyelven még egészen a matricaválasztásig jutottam, s csak utána dobott ki az oldal, míg angol vagy német nyelvet választva már belépni sem tudtam. A NÚSZ elnézésemet kéri, "további regisztráció és belépés jelenleg nem lehetséges". Most legalább nem súlyos hiba történt, amit tapasztaltunk és láttunk január 2-án.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 22:57
  Permalink

  Figy, ez az egész útdíj rendszer úgy sz.r ahogy van, de eladtak 5 nap alatt 210 ezer ilyen matricátMátyásék meg szenvednek, hogy képtelenek vásárolni. Te meg elhiszed ovis.
  Persze, mert ez kell ahhoz, hogy a sok hülye, ostoba fikagép -mint te is- kattintgassa az egyébként álmos oldalt, amin autókról az elmúlt 1 hétben alig esik szó. Én elkattintgatnám fikaigény nélkül is.

  Nem vonok én kétségbe semmit, egyszerűen hülyének nézem az egész bagázst, veled az élen. Jogom van hozzá. Én is elmondom a véleményemet érted, ahogy te is. És te szépen elolvasod és vagy elfogadod, vagy vitatkozol. De nem utasítasz rendre kölyök, mert nincs jogod hozzá.

  Ennyi! Puszi!

 • 2017.10.28. at 22:57
  Permalink

  Nem voltál valami ügyes Mátyás. Vagy a szolgáltatótok nagyon tré. De örülök, hogy 5 nap alatt sikerült. Más ezt 5 perc alatt rendezte le, tény, hogy nem született belőle 27 kattintás generátor cikk.
  :-DDD

 • 2017.10.28. at 22:57
  Permalink

  Sziasztok!

  Január 3-án 22 óra után a NÚSZ honlapján 5 perc alatt megvettem (regisztrációval együtt) a Pest megyei matricát, nem volt semmi problémám!

  üdvözlettel: Giorgio

 • 2017.10.28. at 22:57
  Permalink

  A találó megjegyzésemre ezt írtad: “És a betört orrod hogy van? Kinéz már neked egy újabb verés.”

  Ezt akkor mégis hogyan gondoltad? Virtuálisan? 🙂

  Hidd el nem érdemes keménykedni. Komolytalan és gyerekes. Főleg, hogy azt sem tudod kivel állsz szemben. Én annak a híve vagyok, hogy legtöbbször mindent meg lehet beszélni.
  Ellentétes nézeteinket tekintve sem gondolom, hogy neked csak az erőszak lenne a megoldás. Értelmes emberek között legalábbis.
  Ezt a Rikárdózást meg hanyagold, mert nagyon szánalmas.

 • 2017.10.28. at 22:57
  Permalink

  Az akart veled találkozni, aki betörte az orrodat, én ugyan nem. Mondjuk nagyon rád fért már el piranha!
  Szerencsére nem tudom a számod, inkább a rohammentő, te meg vegyél magadnak Rikárdó!

 • 2017.10.28. at 22:57
  Permalink

  Mátyás, küldd el a rendszámot és megveszem nektek, csak fejezzétek már be ezt a nyavalygást. Hogy a retekbe van az, hogy csak nálatok nem működik? Be van kapcsolva a wifi, vagy kihúztátok takarításkor?
  Az árát meg ideadod kézbe, mert utalni sem tudnátok a számlámra a mókuskerekes netetekről.
  Privátban dobd át a rendszámot, tudod a mailemet.
  Üdv: Kempi

Vélemény, hozzászólás?