Most te is elmondhatod a véleményed az új biciklisávokról!

Budapesten közlekedsz? Akkor a BKK a te véleményedre is kíváncsi az új kerékpársávokról!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Nagykörút és az Üllői út után a Tétényi és a Bartók Béla út is ideiglenes kerékpársávokat kapott. A BKK ezek kapcsán kíváncsi a közlekedők véleményére.

Az Üllői út és a Nagykörút után most legutóbb a Tétényi és a Bartók Béla út is "kerékpárosbarát átalakítást", magyarán az autók számára kevesebb helyet hagyó, a bringásoknak azonban saját sávot nyitó átrendezést kapott. Miként azt a BKK írja, a társaság folyamatosan figyelemmel kíséri az áprilisban átadott ideiglenes kerékpársávok és a hagyományos forgalmi sávok használatát és dönt a szükséges korrekciók elvégzéséről.
Hirdetés
Az átalakítás háttere, hogy mivel a járványügyi helyzetben csökkent az autóforgalom és nőtt a kerékpárhasználat Budapesten, ezért a Fővárosi Önkormányzat március végén úgy döntött, hogy a város néhány fontos útvonalán ideiglenes kerékpársávokat alakít ki. Az Üllői út és a Nagykörút után immár a Bartók Béla úton a Tétényi úton is használható a biciklisáv, a következő, kerékpárosbarát átalakítás helyszíne pedig – ahogy a BKK korábban közölte – a Villányi út lesz. A további bringasávokat folyamatosan jelentik majd be.
Hirdetés
A BKK a már elkészült, Bartók Béla úti és Tétényi úti biciklisávval kapcsolatban kíváncsi a környéken közlekedők véleményére: mennyire tartják biztonságosnak az új közlekedési rendet, és milyen további észrevételeik vannak a fejlesztéssel kapcsolatban. A kérdéssor itt érhető el, az érintettek véleményét, megjegyzéseit 2020. május 31-ig várják. Miként azt írják, a BKK és a fejlesztéseket kivitelező Budapest Közút folyamatosan figyelemmel kíséri a bringasávok használatát és dönt a szükséges korrekciók elvégzéséről. Azt mondják, ezt a munkát segíthetik a kérdőív kitöltői.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?