Most tedd le a telefont!

Ismét országos razziát indít a rendőrség, mutatjuk, mit figyelnek!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Összehangolt közúti ellenőrzés kezdődik hétfőn Magyarország egész területén, a rendőrök egy szabálysértést különösen figyelnek, de persze minden mást is.


A rendőrség a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján e héten, azaz 2019. szeptember 16. és szeptember 22. között tartja meg Magyarországon a „Figyelemmel az útra” elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzését - adta hírül a police hu. Az európai kampány során elsősorban a menet közbeni mobiltelefon-használatot ellenőrzik, de mint írják, nagy hangsúlyt kap a figyelem elvonásával veszélyeztető egyéb cselekmények ellenőrzése és kiszűrése, mint például a jármű vezetőjének menet közbeni chatelése, közösségi oldalon „élőzés”, szelfizés.
Hirdetés
A rendőrség természetesen minden sofőrt felkér, hogy az ellenőrzés időszakán kívül is tartózkodjanak minden ilyen jellegű figyelemelvonó tevékenységtől, de tegyük hozzá, minden egyéb szabálysértéstől is érdemes, hiszen egyrészt a rendőrök most és máskor is bírságolhatják azokat is, de ami még nagyobb probléma, mindegyikük balesethez vezethet. A vezetés közbeni szelfizés kapcsán ugye mindenki tudja, hogy milyen szörnyűekhez?!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.09.16. at 12:56
    Permalink

    Én egy más jellegű de ide is kapcsolódó kérdésen gondolkodom:
    Ha egy érintőkijelzőjű autó (és ezt értem a ma kapható “modern” autók többségére) nekem jön és anyagi kárt esetleg egészségkárosodást okoz, védekezhet a sofőrje azzal ,hogy ő csak a rádiót állította át vagy a klímát figyelte és nem a telefonját babrálta? Mert szerintem ezek a kijelzők ugyan úgy elterelik a figyelmet mint a telefon!Tök mindegy milyen jól felépített,logikus program futtatja az érintő felület grafikáját! Mindenféle képpen oda fogsz nézni mert nem tudod megkülönböztetni “vakon” érintő gombokat! Ha a kijelzőn egynél több opciót lehet választani (mert hát ez a lényege) vizuálisan kell pozicionálni az ujjad hegyét! És minden egyes képernyő váltáskor meg kell nézned mi történt,mik a lehetőségek!Sőt, ha “csuszkán” kell beállítani valamit még egyszer oda fogsz nézni,mert nincs fizikai visszajelzés hogy megtörtént-e a beállítás vagy sem!! És ez ugyan olyan veszélyes mint ha mobilt babrálnál. Mi a különbség? Én a kapcsolók híve vagyok. Oda pillantás vagy ikonok olvasása nélkül is megtalálta az ember és tudta kezelni akár sötétben is! Vagy csak én gondolkodom ómódian? (És akkor még nem is kérdeztem a jobb kormányos autók magyarországi forgalomba helyezését baleset megelőzési szempontból!?!)

Vélemény, hozzászólás?