Moszkvában leplezték le az új kompakt lépcsős hátú Hyundait

Hyundai RB Concept, avagy íme az új Accent

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Minimálisan módosított külsővel érkezett meg Európába a Hyundai új, lépcsős hátú kompakt autója. Ez lehet az új Accent.


Kezdjük a rossz hírrel, egyelőre csak annyit erősített meg a Hyundai hivatalosan, hogy Oroszországban fogják forgalmazni az RB Concept-nek megfelelő sorozatgyártású autót. A feltűnően sportos vonalvezetés a Dél-Koreában Accent, Kínában Verna néven forgalmazott kompakt modell átalakításával jött létre. Nem végződik hegyes szögben a fényszóró, a hűtőrácsot néhány vonással összekapcsolták az alsó légbeömlővel, és nagyobb méretű ködlámpákat tettek a sarkokba. Csak a műanyagalkatrészeket érinti az újítás, de az új orral is legalább olyan jól néz ki az autó, mint eredetiben.

Szerencsére a motorokat nem spórolták ki belőle, azaz már az új generációs, változó szelepvezérlésű 1,4 és 1,6 literes négyhengeresekkel szerelik a típust – milyen érdekes, hogy a tanulmányautónak motorpalettája van –, a kisebb 109, a nagyobb 124 lóerős. Mindkettőhöz ötfokozatú kézi kapcsolású, vagy négyfokozatú automataváltót lehet majd választani. Az Accent sorozatgyártása 2011 januárjában indul majd a Hyundai Szentpéterváron található üzemében, és tavasztól lesz része a cég oroszországi kínálatának. Arról még semmi hír, hogy mikor, vagy egyáltalán jön-e hozzánk az autó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?