Motorját nem, csak a nevét tartja meg az új Mercedes C 63 AMG

4,0 literes dupla turbós V8-assal jön a C 63 AMG

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Legnagyobb riválisa, a BMW M3/M4 már bemutatkozott, most a Mercedes C-osztályról is elárulták, milyen motor lesz benne. Kisebb lökettérfogat, több lóerő várható a C 63 AMG-től.


A képeken még nem a C 63 AMG szerepel, csak az AMG Line sportcsomagos új C változat. Az igazi AMG-ről még csak annyit lehet tudni, amennyit a Mercedes tuningrészleg motorfejlesztésért felelős vezetője elmondott: 4,0 literes, dupla turbós V8-as lesz.
Hirdetés

Erejét 450 lóerő körülire fogják belőni, ami persze az AMG performance csomaggal 500 lóerő feletti is lehet. Tobias Moers az Auto Express-nek úgy fogalmazott, a már megszokott 2,0 literes, négyhengeres turbómotorból kell kettőt elképzelni. Nyilván a nagyfordulatú V8-as kifejlesztése ennél több mérnöki munkát igényel, tekintve azt, hogy az új, kisebb lökettérfogatú AMG-motor a jövőben kiválthatja a régebbi 5.5-ös és a kifutó C 63 AMG-ben dolgozó 6.2-es egységet is. Az új motor kerülhet bele az SLS AMG-nél kisebb, de arra hasonlító, egyelőre SLC néven emlegetett új sportmodellbe is. További hírek a C-ről, hogy a T-modell nevű kombi még idén, a kupé csak jövőre fog bemutatkozni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?