Motorkerékpárt épít a Lotus 

Kétszáz lóerős hiperkönnyű kétkerekű fenevadat épít a Lotus

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Lotus brit sportkocsigyártó a minap bejelentette, hogy a korábbi Volkswagen dizájner Daniel Simon bevonásával egy motorkerékpár tervezésén dolgozik.


Természetesen ne robogóra gondoljunk, hanem egy izmos pályagépre. A C-01 névre keresztelt motorbicikli vázát a Magyarországon is érdekelt Holzer Group fejleszti és építi meg, miközben a német Kodewa versenycsapat (részt vettek a Lotus Le Mans-i és tartóssági versenyein, de a DTM-ben és a Forma-1-ben is szerepeltek korábban) készíti majd fel az aszfaltszaggató futamokra.
A C-01-es szerkezetében titánt, szénszálas műanyagot, és az űrhajózásban is használt acélt alkalmaznak, ma még ismeretlen eredetű motorja 200 lóerős lesz. Az elegáns és stílusos, ám brutális sportgép az információmorzsák alapján és a Lotus hagyományaihoz híven retrós jelleget kap. További részleteket még titkolnak, de már nem sokáig, a Lotusnál azt ígérték, hogy pár hét múlva kitálalnak.
Hirdetés

Az már biztos, hogy komolyak a Forma-1-ben is jól szereplő versenyistálló és autógyártó szándékai, létre is hozták a Lotus Motorcycles részleget. A fejlesztésbe bevont Daniel Simonról elég azt tudni, hogy a Bugatti Veyron alakját tervezte a Volkswagennél, és az ő nevéhez fűződik a Tron: örökség című hollywoodi produkció fény-motorkerékpárjának a terve is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?