Működik a nyomtatott V8-as!

3D technológiás nyomtatással készült műanyagból a Chevy V8-as

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Őrület, mire képes a 3D nyomtatás, most azt láthatjuk, hogyan épül fel egy méretarányosan lekicsinyített LS3-as V8. Még működik is!


A 3D nyomatott motor minden egyes apró alkatrésze elkészült ahhoz, hogy működni is tudjon. Eric Harrell nem viccel, sokadik munkája már a Chevrolet LS3 V8-as motor. CAD modellező programban kezdi a tervezést, valódi alkatrészeket mér le, tervrajzokat és szerelési útmutatókat használ, hogy az alkatrészek teljes valójukban készülhessenek el műanyagból. Ezután nemes egyszerűséggel kezdődik a nyomtatás, a több órán, vagy akár napokon át tartó folyamat végeredménye a videóban.
Hirdetés
Gyorsítva láthatjuk az összeszerelést, mindent kis csavarok tartanak össze, a dugattyúktól kezdve a szelepeken át a vezérműtengelyig mindene megvan, amit az igazi motorban is megtalálunk. Persze benzinről és valódi gyújtásról szó sem lehet, a működésről az indítómotor modelljébe rejtett kis elektromotor gondoskodik, ami természetesen a lendkereket hajtja. Korábbi munkái is igencsak látványosak, komplett Toyota hajtásláncot is modellezett már, így aki nem érti például a sebességváltó, az osztómű, vagy a differenciálzár működését, ajánljuk a YouTube csatornáját.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?