Múlhat-e az olaj fajtáján annak elfogyasztása?

Fizetett hirdetés

Motorolajdoktor: Opel Vectra C 1.8, 2005

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Olvasónk Opel Vectrája jelentős olajfogyasztása miatt kért tanácsot. Lássuk, mit tehet annak megszüntetéséért!

Jó napot kívánok!
Szinte a létező összes márkájú olajat kipróbáltam már, de 110-es tempó felett, 3.000-es fordulatnál zabálja az olajat a kicsike.
4 liter gyári GM olajat megevett 2 olajcsere között (15.000km) úgy, hogy ritkán megyek 110 felett.
Mit tanácsol, milyen típusú, milyen gyártótól vásároljak olajat?
Köszönettel:
H. György

Hirdetés

Kedves György,
Bár nem vagyok látnok vagy távautószerelő, de a leírás arra enged következtetni, hogy nem az olajokkal van a baj, hanem a motorjával.
Ergó, ha szeretné megállítani az olajfogyasztást, akkor egy korrekt műhelynek meg kellene találni a hiba forrását. A hiba lehet egy pár száz Ft-os szimering, de nyilván lehet sokkal drágábban orvosolható probléma is.
Megfelelő védelmet és jó ár/érték arányt kínál pl. a Wolf Officialtech 5W30 C3- as olaja.
Üdv.
Olajdoki
A motorolajokkal kapcsolatos kérdéseket a motorolajdoktor@autonavigator.hu címre várjuk!
A Motorolajdoktor a Szakál-Metál webáruházat ajánlja!
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.04.05. at 22:14
    Permalink

    Hát azért lehet hogy közel sem mindegy milyen motorolaj kerül bele… Persze ott van a dexos2 ami miatt C3 kenőanyag lenne amit aktuálisan erőltetnek(?) az Ecotec motorokhoz. Lassan 7 éve vagyok egy szintén kenőanyag fogyasztó G Astra tulajdonosa (Z16XE), és hiába próbáltam a dexos2 minősítésből sok mindent (Castrol Magnatec 5w40 C3, FST Titanium 5w40, Mobil Super 3000 XE 5w30, Total Quartz Ineo MC3 5w40), mindegyiket igencsak fogyasztotta (Talán a Total-ból a legkevesebbet), az utólagos Liqui Moly adalékólas sem tett csodát. Szerelő egyre inkább erőltette, hogy egy lassan 17 éves autóba ezeket a városi használatban még inkább híguló 5w-t miért erőltetek (érvelése se rossz: hol volt még a dexos2 amikor ezt a kocsit tervezték és gyártották?), így hát a Valvoline Max Life és a Motul termékei felé vettem az irányt és vastagabbra váltottam. A most benne lévő Motul egy vastagabb olaj (10w40 synergie+ 6100), egyelőre pozitív tapasztalat bár még pontos fogyasztásról egyelőre nem nyilatkoznék, majd ha pörögnek bele a km jobban. Annyi már biztos, hogy minden körülmények közt halkabb lett mint eddig bármivel, a többit majd meglátjuk. Nem vita indítónak szánom bejegyzésem, csak személyes tapasztalatom szerettem volna megosztani.

Vélemény, hozzászólás?