Múlhat-e az olaj fajtáján annak elfogyasztása?

Fizetett hirdetés

Motorolajdoktor: Opel Vectra C 1.8, 2005

Olvasónk Opel Vectrája jelentős olajfogyasztása miatt kért tanácsot. Lássuk, mit tehet annak megszüntetéséért!

Jó napot kívánok!
Szinte a létező összes márkájú olajat kipróbáltam már, de 110-es tempó felett, 3.000-es fordulatnál zabálja az olajat a kicsike.
4 liter gyári GM olajat megevett 2 olajcsere között (15.000km) úgy, hogy ritkán megyek 110 felett.
Mit tanácsol, milyen típusú, milyen gyártótól vásároljak olajat?
Köszönettel:
H. György

Hirdetés

Kedves György,
Bár nem vagyok látnok vagy távautószerelő, de a leírás arra enged következtetni, hogy nem az olajokkal van a baj, hanem a motorjával.
Ergó, ha szeretné megállítani az olajfogyasztást, akkor egy korrekt műhelynek meg kellene találni a hiba forrását. A hiba lehet egy pár száz Ft-os szimering, de nyilván lehet sokkal drágábban orvosolható probléma is.
Megfelelő védelmet és jó ár/érték arányt kínál pl. a Wolf Officialtech 5W30 C3- as olaja.
Üdv.
Olajdoki
A motorolajokkal kapcsolatos kérdéseket a motorolajdoktor@autonavigator.hu címre várjuk!
A Motorolajdoktor a Szakál-Metál webáruházat ajánlja!
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.04.05. at 22:14
    Permalink

    Hát azért lehet hogy közel sem mindegy milyen motorolaj kerül bele… Persze ott van a dexos2 ami miatt C3 kenőanyag lenne amit aktuálisan erőltetnek(?) az Ecotec motorokhoz. Lassan 7 éve vagyok egy szintén kenőanyag fogyasztó G Astra tulajdonosa (Z16XE), és hiába próbáltam a dexos2 minősítésből sok mindent (Castrol Magnatec 5w40 C3, FST Titanium 5w40, Mobil Super 3000 XE 5w30, Total Quartz Ineo MC3 5w40), mindegyiket igencsak fogyasztotta (Talán a Total-ból a legkevesebbet), az utólagos Liqui Moly adalékólas sem tett csodát. Szerelő egyre inkább erőltette, hogy egy lassan 17 éves autóba ezeket a városi használatban még inkább híguló 5w-t miért erőltetek (érvelése se rossz: hol volt még a dexos2 amikor ezt a kocsit tervezték és gyártották?), így hát a Valvoline Max Life és a Motul termékei felé vettem az irányt és vastagabbra váltottam. A most benne lévő Motul egy vastagabb olaj (10w40 synergie+ 6100), egyelőre pozitív tapasztalat bár még pontos fogyasztásról egyelőre nem nyilatkoznék, majd ha pörögnek bele a km jobban. Annyi már biztos, hogy minden körülmények közt halkabb lett mint eddig bármivel, a többit majd meglátjuk. Nem vita indítónak szánom bejegyzésem, csak személyes tapasztalatom szerettem volna megosztani.

Vélemény, hozzászólás?