Münchenben is elindult a kocsimegosztó program

300 smartot használhatnak a müncheni bérlők

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Daimler és az Europcar együttműködése Németországban is folytatódik, a car2go kocsimegosztó szolgáltatást júniustól a müncheniek is használhatják.


A bajor fővárosban hamarosan 300 kétszemélyes smart fortwo áll szolgálatba, München a hetedik német nagyváros Berlin, Düsseldorf, Hamburg, Köln, Stuttgart és Ulm után, ahol a Car2go matricás kocsik megjelentek. Igénybevételéhez egyszeri 19 eurós (5700 forintos) regisztráció szükséges, ezt követően egy weboldalon, de akár mobilon is megkereshetjük a hozzánk legközelebb leparkolt smartot, amelyet egy elektronikus kártyával aktiválhatunk és használhatunk. A használat díja 29 cent (87 forint) percenként, ami tartalmazza az adókat, a biztosítást, az üzemanyag- és a parkolási költségeket napi 50 kilométeres határon belül. Ha a használat során leparkoljuk a kocsit, az állás idejére csupán 19 centes percdíjat (57 forint) számol fel a szolgáltató. Vannak kedvezményes csomagok, az egyórás bérlet 14,90 euró (4500 forint), a 24 órás 59 euró (17 700 forint). Ha üres a tank és a kocsiban található üzemanyagkártya segítségével egy töltőállomáson a saját időnkben megtankoljuk, 20 perc ingyen bónuszt kaphatunk.
Hirdetés

A jövő városi közlekedését előrevetítő kocsimegosztó szolgáltatás lényege, hogy bárhol, bármikor autóhoz juthatunk a városi ügyeink intézéséhez, miközben a fenntartásukról nem kell gondoskodnunk. A smart mhd váltója automatikus, motorja stop-startos, GPS navigációval és légkondival is felszerelték.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 03:20
    Permalink

    Nekem így sem tetszik mert ha elmegy vele az ember a városba az minimum 2 óra, az már majd 10.000 Ft. Nagyon drága a bérlés, ennyiért már 2 napra bérlek autót. (Na meg abba fér is valami csomagocska:))

Vélemény, hozzászólás?