Munkagépbe rohant egy autó az M7-esen, az utas nem élte túl

A piros Renault Thalia pont ott tért le az úttestről, ahol a fűnyíró haladt

Könnyen lankad a figyelem a monoton, szembeforgalom és éles kanyarok nélküli autópályán, de elég egy pillanatnyi figyelmetlenség, és máris megtörténhet a tragédia.

Hiába a többszöri, jól látható figyelmeztetés, nem minden autós reagál a hirtelen megváltozott körülményekre. A csütörtöki nap csak egy átlagos fűnyírással kezdődött az M7-es Budapestre vezető oldalán, ez azonban tragédiába torkollott. Polgárdi térségében a leállósávon lassan haladó fűnyíró munkagépbe hátulról belecsapódott egy Renault Thalia. Az autós tisztázatlan okból irányt váltott, az addig a külső sávban haladó francia szedán letért a leállósávba, pont oda, ahol a munkagép is tartózkodott. Az autó a jobb oldalával kapta el az Unimogot, így vajmi kevés esélye volt a 72 éves utasnak a túlélésre. A sofőr ugyan túlélte az ütközést, viszont súlyos sérüléseket szenvedett, az autó utasain kívül még egy közutas munkatárs sérült meg, de csak könnyebben.
Hirdetés
A tragédia helyszínétől nem messze, Siófok közelében készült az alábbi felvétel, ugyanazon a napon, nem sokkal a halálos baleset előtt. A felvételt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. egyik autójának fedélzeti kamerája készítette. A munkavégzés helyszíne előtt jól látható módon több sebességkorlátozó táblát is kihelyeztek, illetve a megszűnő belső sávot is jelezték. A videóban szereplő BMW SUV vezetője szemmel láthatóan fittyet hányt a 100, majd később 80 km/h-ás korlátozásra, nagy sebességgel előzte meg a közút autóját, majd süvített el az energiaelnyelővel felszerelt teherautó mellett.
Hirdetés
A Magyar Közút nem győzi hangsúlyozni, hogy nem a hecc kedvéért helyezik ki a figyelmeztető- és sebességkorlátozó táblákat, hanem ezek betartása tényleg életeket menthet. Egy szomorú statisztikát is közölt a Magyar Közút, miszerint az elmúlt 20 évben 17 közutas munkatársat öltek meg a közlekedők.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?