Murván jó, jöhet az aszfalt

Már aszfalton tesztelik a Peugeot új raliautóját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Decemberi bemutatása óta nyúzzák a mérnökök és a ralisok a Peugeot új raliautóját. A 208 T16-ost a FIA R5 kategória szabványai alapján építettek meg. A versenyautó a murvás tesztek végén tart, jön az aszfalt.


A Peugeot Sport szakemberei 20 napon át kínozták a Peugeot 208 T16-ost murván, a véleményük az, hogy a kavicsokon már elég jól teljesít az autó. Elsősorban azt vizsgálták, hogy mennyit bír ki a futómű, a motor, a felfüggesztés és az elektronika.
Hirdetés

Hogy a különböző időjárási körülményeknek is megfeleljenek, a 207 S2000 utódját több helyszínen is tesztelték Franciaországban: Riboux, Mazamet, Auxerre. A volánnál Bryan Bouffier, Craig Breen és az IRC-bajnok Kris Meeke pilóták autózták ki a a 208 T16 határait. A Peugeot Sport célja, hogy minden terepen győzelemre képes autót építsenek, a murva után megkezdődnek az aszfaltos tesztelések. Az ügyfelek a tökéletesített járműveket az év végén vehetik át. Bocsi Attila, a Peugeot Design Lab magyar formatervezője öltöztette a Peugeot-Talbot Sport hagyományos színeibe a raliautót.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?