Muscle Play: az 1020 lóerős Porsche 911

Bugatti-verő Porsche a Wimmer RS-től

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Álló helyzetből 200 km/h-ra rövidebb idő alatt gyorsul a Wimmer RS által átépített 911 GT2 RS, mint a Bugatti Veyron. Ráadásul majdnem megfutja a 400 km/h-t.

A solingeni székhelyű Wimmer RS mutatta be a képen látható Porsche 911 GT2 RS átépítést, mely Muscle Play névre hallgat. A legerősebb 911-esnek szánt autó 3,6 literes farmotorja nagyobb turbófeltöltőket, nagyteljesítményű benzinpumpát és új gyújtásrendszert kapott. A gyári főtengely, vezérműtengely és vezérműlánc is lecserélésre került, akárcsak a kipufogórendszer, a hengerfejek, a dugattyúk és hajtókarok.
Hirdetés
Az átalakítást követően a motor teljesítménye a gyári 620-ról 1020 lóerőre, legnagyobb nyomatéka 700-ról 1108 Nm-re növekszik. Így álló helyzetből 8,7 másodperc alatt éri el a 200 km/h-t, ami 2 tizeddel gyorsabb, mint a hasonló teljesítményű, de négykerék-hajtású Bugatti Veyron ideje. Végsebessége sem szerény, a tuningcég mérései szerint lelkét kihajtva eléri a 389 km/h-t. A Wimmer RS mintás kék fóliával, KW-től származó alkatrészekből épített állítható sportfutóművel és 19 colos könnyűfém kerekekkel koronázta meg alkotását.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?