Mustang szívet kaphat a Ford Ranger Raptor

A Mustang „big blockja” költözhet a Ranger Raptor orrába

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nehéz meghatározni pontosan, hogy mi is a Ranger Raptor, nevezhető utcai raliautónak, kőkemény terepjárónak, haszonjárműnek, de családi autónak is befogható. Egy biztos, a Mustang motorjával még kívánatosabb lesz a Ranger.

A Ford F-150 Raptor kistestvérének számító Ranger Raptor olyat kínál, amit más gyártók szériamodelljeinél keresve sem lehet találni. A Raptorok piacra dobásával a terepjárós tuningcégek felségterületére evezett az amerikai gyártó, a praktikus haszonjárművekből egy csapásra buckák között ugráló, földutakon csapató, patakokon átrobogó élményautót faragtak, így nem csak a látvány, de a technika sem hagy kívánnivalót maga után.
Hirdetés
Akik Ranger Raptorra szavaztak, azoknak nem sok álmatlan éjszakát okozott a megfelelő motor kiválasztása, mivel csak a kétliteres biturbó dízel erőforrás kerülhetett a pickup orrába 213 lóerővel. A szűkösnek mondható kínálat viszont hamarosan bővülhet, pletykák szerint a Ranger orrába a Mustang ötliteres V8-as motorja költözhet, ám sajnos csak Ausztráliában. Érdekes módon nem a Ford házasítaná össze a Rangert és a Mustang motorját, hanem egy külső partner végezné az átalakítást, persze az Ford áldásával és támogatásával. A 450 lóerős ötliteres szívóbenzines nem csak a lovak számában, hanem nyomatékban is túlszárnyalja a dízelt (500 vs. 556 Nm). A motorcserével a menetteljesítmény javulása mellett a hanghatások is jobbak lesznek, a V8-as morgása sokaknál biztosan lúdbőrözést vált ki. A V8-as Raptorra vélhetően nagy lesz a kereslet, ahogy a Mustang esetében is a méretes szívómotort kedvelik a vásárlók, ha nagy lesz a modell iránt az érdeklődés, talán a Ford is fontolóra veszi az európai forgalmazást.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?