Mustangok fánkoztak a San Francisco-i Bay Bridge-en!

Három Mustang engedély nélkül driftelt a Bay Bridge-en!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az engedély nélküli akciónak meg is lett a böjtje, az egyik Mustang tulajt érvényes okmányok híján, közvetlenül az akció után letartóztatták. További szankciók is várhatók.

Bár a Bay Bridge korántsem olyan híres, mint a világhírű Golden Gate nevű társa, ettől még mintegy 45 millió jármű használja évente ezt a San Francisco-t Oaklanddel összekötő hidat. Ekkora forgalom mellett talán nem meglepő, hogy vasárnap délelőtt némileg kiverte a biztosítékot az a három Mustang-tulajdonos, akik hirtelen elkezdtek driftelni a híd közepén.
A The Mercury News, valamint a Kaliforniai Autópálya Felügyelet információi alapján, helyi idő szerint vasárnap 10:45 körül néhány autó direkt azért blokkolta a forgalmat, hogy három Mustang fánkozni tudjon a híd közepén. Mindezt bármiféle engedély vagy biztonsági előkészület hiányában valósították meg, így nem csak a saját testi épségüket, de a hidat rendeltetésszerűen használni kívánó utazók biztonságát is kockáztatták, a forgalom akadályozása mellett.
Hirdetés

Kis idő elteltével kihívták rájuk a rendőrséget: egyiküket, a Mustang kabrió tulajdonosát őrizetbe vették, emellett mindhárom sofőr autóját 30 napra lefoglalták. A további vádak – vakmerő vezetés és sebességtúllépés – alapján pedig akár 6 hónapra is börtönbe kerülhetnek. Kérdés, hogy mennyire tanultak ebből a leckéből. Mindenesetre nem ez volt az első ilyen eset a Bay Bridge-en, 2016-ban szintén egy Mustang vezetője játszotta ezt el, némi utcai versenyzéssel vegyítve. Ugyanakkor volt ellenpélda is, pár hete például Daniel Ricciardo miatt lezárták a Bay Bridge-t, hogy Las Vegas-i túrájához kereket cseréljenek a versenyautóján.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?