Műszaki vizsga és konnektoros Kiák podcastunkban

Podcast: két konnektoros Kia is járt nálunk, mellette a műszaki vizsgáztatásról is beszélgettünk

Elég sok minden adódott idén az autók műszaki vizsgáztatása kapcsán, ám nem árt észnél lenni azzal kapcsolatban, podcastunkban a Kia új plug-in hybrid modelljei mellett erről beszélgettünk.

A tavaszi veszélyhelyzet, azaz március 12. és június 18. között nem kellett aggódni a lejáró műszaki vizsgák kapcsán, hiszen a veszélyhelyzet utáni 15 napig maradtak érvényben, most azonban egyelőre nincs ilyen rendelet hatályban. Nyáron további érdekességek is adódtak: botrány a Mozaik utcában, ami persze nem csak a vizsgabiztosokat, a szolgáltatásaikat sűrűn és vélhetően kenőpénzzel igénybe vevőket is érintette. Hogy ne lehessenek soron kívül előre kerülők, a nyár végétől a speciális vizsgákat végző Mozaik utcába és a Vas Gereben utcába csak online lehet időpontot foglalni, ez pedig a taxik, illetve a honosítandó autók vizsgáztatását hónapokkal lassítja meg, ugyanakkor a normál időszakos műszaki vizsgákkal podcastunk felvételééig nem volt gond. Most már van: a héten megállt a vizsgaszoftver, egyelőre nem tudni, mikorra orvosolják, az sem kizárt, hogy ma meg tud kezdődni a műszaki vizsgáztatás, ami egyébként nem egy ördögtől való mutatvány. Podcastunkban átbeszéljük, hogy nem kell tőle rettegni, egy korrektül karban tartott autóval nem adódhat probléma. A legtöbb hely ráadásul átvizsgálással indít, hogy még a vizsga előtt kiderüljön, hogy kell-e javítani valamit.
Hirdetés
És mi újság a konnektoros Kiákkal? Egyre több van belőlük, hiszen a Niro mellett már a Ceed kombi és az XCeed is kapható plug-in hybridként, illetve az új, már áraival is ismert Sorento is érkezik jövőre azon kivitelével is. Most viszont a két kompakt az újdonság, az XCeed meggyőző képességeiről már írtam, az azonos hajtásláncú Ceed kombi pedig Tominál járt, legalább olyan jól szerepelve. Hogy mennyit is fogyasztottak? Podcastunkból kiderül!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?