Mutatjuk a BMW X6 harmadik generációját!

Karakteréből semmit nem veszít a harmadik BMW X6

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alig pár nap van már csak hátra a harmadik generációs BMW X6 bemutatkozásáig, az első fotók pedig fel is kerültek róla a világhálóra.


Az elmúlt húsz év egyik legmeghatározóbb modellje harmadik generációjához érkezik, a BMW sikeres X6-osa pár nap múlva hivatalosan is bemutatkozik, de már most láthatjuk róla az első fotókat. A kupétetős SUV-k szegmensét megalapozó X6-os új generációja persze egyáltalán nem meglepő, a formaterv java része ismerős az X5-ről, például a fényszórók és az oldalsó élek, a hűtőmaszk viszont egészen egyedi, a kupé modellekhez igazodva lefelé agresszíven szélesedik. Az egyik fotón furcsán ki is van emelve, reméljük, csak egy direkt fényes tárggyal derítették be ennyire, a másik tippünk, hogy valamilyen módon világítanak a pálcák, ami új szintre emelheti az X6 tekintélyét.
Hirdetés

Hátulról is ismerős vonásokat fedezhetünk fel, a vékonyra húzott fényszórók rajzolata a fejük tetejére állt az X4-hez képest. Az M csomag részletgazdag kidolgozásához tartozik a szürke diffúzor imitáció és a vélhetően nem valódi levegő kilépők is. Az X6-ról egyelőre kevés hivatalosat tudni, ám nagyot nem tévedhetünk, ha az X5 teljes belterével képzeljük el, esetleg várhatunk némi egyedi megoldást a középkonzolon, mint a 8-as esetében. Motorkínálatában hathengeres benzines és dízelmotorokat várhatunk, valamint az M Performance modellek és az X6 M esetében 4,4 literes V8-as biturbóra, valamint xDrive összkerékhajtásra. Az X6 még nem kapott egyik generációjában sem konnektoros hibrid hajtást, ez a tendencia a harmadik generációjánál változhat, ahogy az X5 is, úgy az X6 esetében is várhatjuk a 45e hajtásláncot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?