Mutatjuk, mely autók lettek a Világ Év Autói

Idén az öreg kontinensen és világszinten is Volvo lett az Év Autója, ám nem ugyanaz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nehéz elképzelni, mekkora buli lehetett a Volvónál, miután az európai Év Autója díj után a Világ Év Autója elismerést is bezsebelték.


Újabb elismerést kapott a Volvo. Miután a hó elején, a Genfi Autószalon nyitónapján kihirdetett európai Év Autója díjat a Volvo XC40 nyerte el, a New York-i Autószalonon kihirdetett Világ Év Autója díjat a Volvo eggyel nagyobb SUV-ja, az XC60 kapta. Ahogyan a Volvo történetében az XC40 Év Autója kitüntetése az első, Világ Év Autója elismerésben is most először részesült a gyártó.
Az XC60 benzines és dízel verziók mellett 407 lóerős, 5,3 másodperces 100-ra gyorsulásra képes konnektoros hibridként (T8, teszt róla itt) is kapható, a modellt az Euro NCAP a tavaly tesztelt összes modell közül a legjobb biztonságot nyújtónak találta, hiszen vészfékező rendszere akár önálló elkormányzásra is képes, ha arra van mód, illetve ha az szükséges egy baleset elkerüléséhez.
Hirdetés

A Volvo XC60 számára odaítélt Világ Év Autója fődíj mellett szintén most hirdették ki az egyéb kategóriánkénti díjakat is. A Világ Zöld Autója díjat a második generációs Nissan Leaf, a Világ Luxusautója elismerést az Audi A8, a Világ Teljesítményautója kitüntetést a BMW M5, míg a Világ Városi Autója a Volkswagen Polo nyerte, a Világ Év Autója dizájndíjat a Range Rover Velar zsebelhette be. Jogosan tehető fel persze a kérdés: egy ilyen díjcsokornak van-e egyáltalán bármilyen marketingértéke, érdemes-e egyetlen zsűrinek évente 6 díjat kiosztania?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.03.29. at 22:21
    Permalink

    “…érdemes-e egyetlen zsűrinek évente 6 díjat kiosztania?”

    Engem inkább az lep meg, hogy az európai Év Autója-díj kapcsán ilyen nincs. Ott van egy győztes, aki “mindent visz” és kész. El kéne dönteni, hogy akkor 1 db díjat osztanak ki, vagy díjesőben részesítik a jelölteket.

    Ismételten gratesz a Volvónak, nagyon érzik mostanában a bugit. Jó lenne egy S-osztály rivális tőlük – hátha az elismeréseken felbuzdulva majd új szegmensekben is kipróbálják magukat…

Vélemény, hozzászólás?