Mutatunk valami hivatalosat az új Opel Corsáról!

Elkezdődött az F szériás Opel Corsa bemutató kampánya, itt az első kép!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közel járunk ahhoz, hogy az Opel kisautójának legújabb generációját megismerjük. A Corsa F már a PSA konszern szárnyai alatt kezdett alakot ölteni, és most itt van róla az első hivatalos kép.

Végső fázisához érkezett az új Opel Corsa fejlesztése, a francia tulajdon alá került német márka pedig el is indította a vélhetően hónapokon át tartó marketing kampányt az autó bemutatásának kapcsán. Az új modell már a PSA tulajdona alatt kezdett alakot ölteni, ebből adódóan az alapok is a jól ismertek lesznek. A CMP padlólemezre épülő kisautó a Citroën C3 és az új Peugeot 208 testvérmodelljeként érkezik, az álcázott fotókból pedig az is látszik, hogy karaktere meglehetősen változik az E szériához képest, álcázva nehéz megmondani, hogy az új 208-ast, vagy a Corsa F-et látjuk.
Hirdetés
Ami viszont fontosabb, hogy megérkezett az első hivatalos fotó, amin az új modell bal első fényszóróját láthatjuk, melyen felirat is hirdeti, hogy IntelliLUX. Ez az Opel Astrához és az Insigniához is elérhető legmagasabb fényszóró, mely teljes egészében ledes, valamint matrix technológiás, vagyis adaptív és képes kitakarni a szemből érkezőt, vagy akit éppen utolértünk, így távolsági fényszóróval sem vakít, miközben az út többi részét tökéletesen bevilágítja. Ezzel a megoldással az Opel könnyedén az első lehet, akik ilyen technológiát kínálnak a kisautó kategóriában. Bár még semmi konkrétat nem kommunikáltak a hajtáskombinációkról, azt lehet sejteni, hogy háromhengeres turbómotorokkal készülnek a franciák (és velük együtt persze a németek is), meg persze a már sokat emlegetett elektromos hajtáslánccal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?