Múzeumot csináltak a DS 7 Crossbackből

Kultúrsokk a DS-től, a Louvre limitált széria képében

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A párizsi Louvre múzeummal együttműködve alkották meg a DS 7 Crossback egyedi szériáját.

Jellegzetes díszekkel ékesítették a DS 7 Crossback Louvre modellt, amelynek motorháztetején, csomagtér-ajtaján, illetve az első ajtóin bukkannak fel a speciális emblémák. Persze nem csak ennyiből áll az autó különlegessége. Jutott még fényes fekete betét a hűtőrácsra, a tetősínekre és a hátsó lámpák díszítéseihez is, de még látványosabb a visszapillantó tükrök burkolataira lézergravírozással felvitt piramis. Emellett a Louvre kapja először a 20 colos Alexandria névre keresztelt könnyűfém felniket is. Az utastér az opera felszereltség alapjain épült fel. A szellőzőkön és a műszerfalon 3D nyomtatással, a középső rakodórekesz fedélének nappabőr borításán pedig dombornyomással jelenik meg az Ieoh Ming Pei által tervezett üvegpiramis motívuma, ami ugye a Louvre múzeum előtt áll. Ám ennél jóval nagyobb durranás, hogy a múzeum 182 alkotását részletesen bemutatják az autóban. Méghozzá az infotainment rendszer 12 colos kijelzőjén. Az alkotásokat hetente lehet megtekinteni, vagy egy keresőmotoron keresztül felfedezni, de arra is lehetőség van, hogy utazás közben a középső képernyőn megjelenő alkotásban – festményben vagy szoborban – gyönyörködhessünk. Többek között a Szamothrakéi Niké Szárnyas győzelem, a Leonardo da Vinci által festett Monna Lisa portré, Veronese: A kánai mennyegző, Jacques-Louis David: I. Napóleon koronázása, Théodore Géricault: A Medúza tutaja, Eugène Delacroix: A Szabadság vezeti a népet vagy az egyiptomi Ülő írnok szobra szerepel a felkínált alkotások között.
Hirdetés
További exkluzív kedvezményként, minden DS 7 Crossback Louvre vásárló kap egy „Louvre barátai” kártyát, amely a Louvre múzeum mellett az Eugène-Delacroix nemzeti múzeum állandó és időszaki kiállításaira is korlátlan belépést biztosít. Sőt, több, mint száz múzeumban igénybe vehető más kedvező ajánlatokat is kínál, igaz csak egy évre. A különleges DS 7-es a paletta mindegyik motorjával rendelhető, viszont a karosszériaszínek közül csak négy, az indigókék, a Crystal Pearl, a Perla Nera fekete és a Platinaszürke választható hozzá. Néhány darab Magyarországon is elérhető lesz az idei év végén, de még csak a francia árakat árulták el. Motortól függően 54 000 és 67 300 euró között mozognak, tehát minimum 19,4 millió forintot kérnek az exkluzív modellért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?