„Na és? Ez is csak egy szabálysértés.”

Mutatjuk, milyen kifogásokkal próbálkoztak a szabálytalan buszsáv-használók

E hétre is jutott egy átfogó akció a busszsáv-bitorlók kiszűrésére. Nem csak azt tudhatjuk meg, milyen sokan szabálytalankodtak, azt is, milyen kifogásokkal próbálták megúszni a büntetést.

Nem csak a tömegközlekedést, gyakran a teljes járműforgalmat is akadályozzák, a szabályosan közlekedőket pedig jogosan bosszantják azok az autóvezetők, akik a szabályokra fittyet hányva haladnak vagy éppen parkolnak a buszsávokban. A Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében az ilyen autósok kiszűrésére szervezett ellenőrzést most hétfő és szerda között (2020. december 7-étől 9-éig) a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
Hirdetés

A háromnapos akcióban 158 közlekedővel szemben intézkedtek a rendőrök.

A buszsáv jogosulatlan igénybe vétele miatt 115 intézkedést hajtottak végre: 104 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, három közlekedővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, nyolc alkalommal pedig figyelmeztettek. Egy buszmegállóban parkoló autót elszállítottak, a tulajdonosnak a bírság mellett a szállítás és a tárolás költségeit is állnia kell - derül ki a police.hu írásából. Egyéb szabálytalanságok miatt további 31 alkalommal helyszíni bírságot róttak ki, két szabálysértési feljelentést tettek, hét esetben pedig közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök.Sok autós próbálkozott különféle kifogásokkal mentegetni magát. A rendőrség úgy néz ki, e héten nagyon ráérzett a kommunikációra, saját hibáik megosztása után közzétette a buszsáv-bitorlók leggyakoribb megúszási próbálkozásait:
Hirdetés
„Be akartam sorolni, de nem engedett be a többi autós.”
Hirdetés

„Egy címet keresek ezen a szakaszon. Tudnának segíteni?”
„Sürgősen találnom kell egy WC-t!”
Hirdetés
„Éppen itt akartam lekanyarodni.”
„Elnézést, ez buszsáv? Nem vettem észre.”
„Soha nem követtem el semmilyen szabálytalanságot, igazán lehetnének elnézőek.”
Hirdetés

„Bocsánat, nem vagyok idevalósi.”
„Na és? Ez is csak egy szabálysértés.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?