Nagy a boldogság a Mininél, idén 60 éves a márka

Másként nem is ünnepelhetné a Mini fennállásának 60. évfordulóját, itt a különkiadás

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az apró családi autó megteremtője idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját, az eredeti Minit most egy különkiadással ünneplik a legendás fényezést is újragondolták.


Várható volt, hogy a Mini ebben a formában is megemlékezik történelmére, ugyanis idén 60 éve annak, hogy a klasszikus Mini, az első modell gyártása elkezdődött. Alec Issigonis egy ikont alkotott 1959-ben, ma pedig már egészen mást jelent a Mini márka a piacon. Az elérhető árú szükségautóból mára a prémium szegmens oszlopos tagja lett, a BMW szárnyai alatt minden anyagi forrást arra fordítottak, hogy divat termékké alakítsák a klasszikus márkát és az újkori Mini harmadik generációja ezt tökéletesen hozza. Nem is meglepő és talán el is vártuk a Minitől, hogy egyedi dizájn csomaggal emlékezzen az eltelt 60 évre.
Hirdetés

A Mini 60 Years Edition legfőbb ismérve, hogy British Racing Green színben jelent meg, de nem az eredeti árnyalatban, kicsit dolgoztak rajta, de így is tökéletesen hozza a hangulatot. Emellett Midnight Black, Moonwalk Grey, Melting Silver és a MINI Yours Lapisluxury Blue akril színét is lehet választani hozzá fehér, vagy fekete tetővel. Ünnepi felnijei teljesen egyediek, a belső pedig mindenképp sötét barna bőrt kap, mely mindegyik külső árnyalathoz passzol. Alap a Chili csomag, mindegyik fényszóró ledes, a hátsók pedig a feláras Union Jack mintájúak. Természetesen több ponton is megtaláljuk a Mini 60 Years Edition feliratot, de még ajtó nyitáskor is a földre vetíti. Az ünnepi Mini mindegyik motorváltozattal elérhető lesz, vagyis 136-192 lóerő közötti teljesítményszintekkel benzines, vagy dízelmotorral.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?