Nagy dobásra készül a BMW

BMW 3-as sorozat családoknak: GT 4

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hamarosan érkezik az új BMW 3-as sorozat, és úgy tűnik, egy teljesen új változattal bővülhet a kínálat.


A BMW nem állt be a családi egyterűek táborába, ugyanakkor a piaci tortaszeletéről sem kívánt lemondani - a kompromisszumok azonban ritkán hoznak sikert. Az 5-ös Gran Turismo elsősorban a tengerentúli piacra készült, konkrétan a 7-ös Touring helyett, ám hiába dicsérték mindenhol a sajtóban, a tesztekben az autó nyújtotta magas szintű (már-már az alapjait adó, de méretesebb 7-es limuzinnal egy lapon említhető) utazási komfortot, eladási számai alapján e típus nem lett nagy siker.
Ehhez képest pedig merész lépés a BMW-től, hogy állítólag a 3-as sorozattal hamarosan eljátsszák ugyanazt, mint az 5-össel. A sztorinak van egy tényszerű, és egy pletykaszintű része: előbbi, hogy az E90-es széria kifutó modell, már javában tesztelik az utódot, amely várhatóan idén ősszel fog bemutatkozni. Utóbbi viszont, hogy a limuzin, a kupé, a kombi és a kabrió mellett még van számottevő piaci lehetőség, és a müncheniek ide szúrnák be a 4 Gran Turismo névre keresztelendő családi 3-ast, amely számos praktikus részlettel rendelkezne. Ilyen a variálható utastér, vagy éppen az 5 Gran Turismóból (de eredetileg a Skoda Superbből) ismert trükkös hátsó ajtó, amely igény szerint a hátsó szélvédővel, illetve nélküle is nyitható lenne.
Hivatalos információ egyelőre nincs erről a szándékról, és a képek is spekulációk, hiszen még az új 3-as sem publikus, de az szinte biztosra vehető, ha BMW el akarja kerülni a bukást, akkor az 5-ös Gran Turismo otromba külsejét el kell felejteni. Sajnos ilyen a világ, a külső, azaz a látszat fontosabb, mint a belső érték - még egy prémium márkánál is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?