Nagy ígéret: már készül a húszezer eurós villany-VW

Húszezer eurós villanyautón dolgozik a VW

A Volkswagen vezetője szerint a 25 ezer eurós ID.2 gyártása nyereséges lesz, és ennél olcsóbb elektromos autón is dolgoznak már.

„Nem lehet a nyereségarányunk 6% alatt. Ám azzal a példányszámmal, amit négy autóval és három márkával elérhetünk, ez meg is lesz” - nyilatkozta Thomas Schäfer, a cégcsoport vezérigazgatója. Ezzel együtt azt is elárulta, hogy a Polo méretű ID.2-nek lesz egy másik VW testvérmodellje – várhatóan egy magasabb építésű modell – illetve egy Cupra és egy Skoda típust is építenek azonos műszaki alapokra. A viszonylag alacsony ár egyebek közt annak is köszönhető, hogy a VW ezeknél a típusoknál már egy új, egységes akkumulátorcellát alkalmaz majd. Schafer szerint ez igazán jelentős megtakarítást hoz, és könnyen lehet, hogy ennek köszönhetően iparági szabványt teremt majd. Talán ezeknél is fontosabb hír, hogy 2026 után érkezik egy 20 ezer euró alatti árú elektromos típus is, amely az ára miatt még népszerűbb lehet, bár erről részleteket egyelőre nem árultak el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?