Nagy mellekkel könnyebben megy a stoppolás

Bebizonyították: a méret a lényeg!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy francia pszichológus végezte el azt a kísérletet, amely során a bokorból számolták, hányan állnak meg a lengén öltözött stoppoló hölgyeknek. Kíváncsiak az eredményre?

Nicolas Guégen pszichológus munkája az a tudományos kutatás, amely a stoppoló hölgyek mellmérete és az elvitelük gyakorisága közötti összefüggéseket vizsgálta. Ő az a francia tudós, aki azt is vizsgálta már, mi az összefüggés a hölgyek dezodorhasználata és a bárokban való megszólítása között. A stoppolós kísérlet elvégzése meglehetősen egyszerű volt: A, B illetve C melltartókosárral rendelkező hölgyet állított ki az út szélére stoppolni, és egy közeli bokorban elbújva figyelte, hányan állnak meg fuvart felajánlani. A méretet a melltartóba helyezett latex-betéttel változtatta meg, hiszen akkor lehet objektív eredményt elérni, ha tényleg csak a mellméret változik a tesztalanyon. A hölgy biztonsága érdekében egy másik - még közelebbi - bokorban biztonsági ember lapult, akinek a feladata az esetleg túl agresszív autósok meggyőzése lett volna arról, hogy itt csak tudományos kutatás folyik.

Statisztikai szempontból egyébként csak a férfiak viselkedését befolyásolta a mellméret, a hölgyek nagyjából állandó számban álltak meg azért, hogy elvigyék a stoppost. Íme az eredmények:
A kosárB kosárC kosár
Férfi vezető268-ból 40256-ból 46250-ből 60
14,92 %17,79 %24,00 %
Női vezetők132-ből 12144-ből 11150-ből 14
9,09 %7,64 %9,33 %
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?