Nagy tesztelésekben az Audi SUV részlege

Kémfotón a magyar Q3 és szinte álca nélkül a Q8

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már a német autópályákat járja a Győrben gyártásba kerülő új generációs Audi Q3 és a paletta csúcsára érkező Audi Q8 bálna is.


Már hat hosszú éve van piacon az első Audi Q3 generáció, szóval várható volt, hogy hamarosan utódot alkotnak a négykarikások. Meglepőbb lépés volt ellenben az Audi SUV palettájának csúcsára érkező Q8 bejelentése. Most mindkettőről kémfotók láttak napvilágot az interneten, tehát hamarosan számíthatunk a bemutatójukra is. Nézzük először az Audi Q3 második generációját, ami végre áttér a VW-csoport MQB platformjára, így tágasabb utasteret és nagyobb csomagteret várhatunk az immáron Győrben gyártásba kerülő kompakt prémium SUV-tól. Bár nem spóroltak az álcázófóliákkal, már most kivehetőek a Q7-tel bevezetett, majd a Q5-tel folytatott oldalizmok, valamint az egyen fényszórók és hátsó lámpák. Ismerjük, pedig még nem is láttuk, de ez így megy manapság Volkswagenéknél.
Hirdetés

Meglepő, de többet mutat magából az Audi Q8 csúcsmodell, amiről egy fórumon osztottak meg autópályázós képeket. A dizájnerek úgy látszik, hogy ragaszkodtak a koncepcióhoz, hiszen megmaradtak a hosszúkás hátsó lámpák, a dupla szárny-elosztás és még a diffúzor is, szigorúan dupla kipufogóvéggel. Az új Q8 alapjait a Q7 és a hamarosan bemutatkozó következő generációs Touareg padlólemeze szolgáltatja, amire az X6-hoz hasonló kupé sziluettet húznak. Mind a Q3, mind a Q8 bemutatója 2018 elején várható, valamelyik főbb nemzetközi autószalonon. Később követheti őket az SQ3 és az RS Q3 is, majd 2019-től az Audi Q4 gyártását is Győr végzi majd. Ami a Q8-at illeti, ő már a szomszédban, Pozsonyban fog készülni, és létezik koncepció az RS Q8 variánsra is, bízunk benne, hogy megvalósul.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?