Hirdetés

Nagy tesztelésekben az Audi SUV részlege

Kémfotón a magyar Q3 és szinte álca nélkül a Q8

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már a német autópályákat járja a Győrben gyártásba kerülő új generációs Audi Q3 és a paletta csúcsára érkező Audi Q8 bálna is.

A BMW X1 és a most frissített Mercedes-Benz GLA ellenfeleként vetik be az Audi dizájnvonalához masszívan idomuló új Audi Q3-at

Már hat hosszú éve van piacon az első Audi Q3 generáció, szóval várható volt, hogy hamarosan utódot alkotnak a négykarikások. Meglepőbb lépés volt ellenben az Audi SUV palettájának csúcsára érkező Q8 bejelentése. Most mindkettőről kémfotók láttak napvilágot az interneten, tehát hamarosan számíthatunk a bemutatójukra is. Nézzük először az Audi Q3 második generációját, ami végre áttér a VW-csoport MQB platformjára, így tágasabb utasteret és nagyobb csomagteret várhatunk az immáron Győrben gyártásba kerülő kompakt prémium SUV-tól. Bár nem spóroltak az álcázófóliákkal, már most kivehetőek a Q7-tel bevezetett, majd a Q5-tel folytatott oldalizmok, valamint az egyen fényszórók és hátsó lámpák. Ismerjük, pedig még nem is láttuk, de ez így megy manapság Volkswagenéknél.

Hirdetés

Szinte álca nélkül merészkedett a forgalomba, méghozzá fényes nappal az Audi Q8 csúcs-SUV

Meglepő, de többet mutat magából az Audi Q8 csúcsmodell, amiről egy fórumon osztottak meg autópályázós képeket. A dizájnerek úgy látszik, hogy ragaszkodtak a koncepcióhoz, hiszen megmaradtak a hosszúkás hátsó lámpák, a dupla szárny-elosztás és még a diffúzor is, szigorúan dupla kipufogóvéggel. Az új Q8 alapjait a Q7 és a hamarosan bemutatkozó következő generációs Touareg padlólemeze szolgáltatja, amire az X6-hoz hasonló kupé sziluettet húznak. Mind a Q3, mind a Q8 bemutatója 2018 elején várható, valamelyik főbb nemzetközi autószalonon. Később követheti őket az SQ3 és az RS Q3 is, majd 2019-től az Audi Q4 gyártását is Győr végzi majd. Ami a Q8-at illeti, ő már a szomszédban, Pozsonyban fog készülni, és létezik koncepció az RS Q8 variánsra is, bízunk benne, hogy megvalósul.

Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?