Nagy visszatérésre készül az Alfa Romeo

A márciusi Genfi Autószalonra tartogatja a puskaport az Alfa Romeo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Régen ragyogott már az Alfa Romeo csillaga, az utóbbi évtizedek nem hozták meg az elvárt sikert, de szerencsére nem adták fel az olaszok, Genfben készülnek a visszatérésre.

Az elmúlt években is próbáltak az olaszok életet lehelni a márkába, de a szívdöglesztő Gulia és a Stelvio nem hozott átütő sikert. Ezzel párhuzamosan néhány modelltől is búcsút vett az Alfa: az apró MiTo, a sportos 4C már eltűnt a kínálatból, a kompakt Giulietta napjai pedig meg vannak számlálva. A két modellre szűkölő kínálat csak átmeneti lesz, hamarosan több újdonsággal hívja fel magára a figyelmet az Alfa. A március harmadikán, a sajtónappal kezdődő Genfi Autószalonon valami nagy durranással készül az Alfa, mivel állításuk szerint itt lesz látható a márka nagy visszatérése. Az olaszok mélyen hallgatnak az újdonságokról, de természetesen pletykák már szárnyra kapta. Egyes források szerint megszűnt típusneveket porolhat le az Alfa, ilyen lehet a 8C, ami 2006 és 2007 között volt gyártásban, de a GTV visszatérése sem teljesen kizárt. Pletykák szerint közel két évtized kihagyás után visszatérhet GTA jelölés, amit a Giulia csúcsváltozata kapna meg. A legendás három betű rálicitálhat a jelenlegi csúcsot jelentő 510 lóerős QV kivitelre, mivel ebben az esetben 600 lóerő feletti teljesítményre lehet számítani.
Hirdetés
A sportmodellek mellett/helyett nagy valószínűséggel SUV modellek állnak majd a pódiumon. A tervek szerint két emelt hasmagasságú modell is érkezhet, a B- és a C szegmens sem marad Alfa Romeo SUV nélkül. A tervezett portfóliót ábrázoló képen nem titkolják, hogy a nagyobb SUV esetében plug-in hibrid hajtás is elérhető lesz, a kisebb modell esetén pedig a tisztán elektromos hajtásról sem kell lemondani. A kompakt kategóriát meghódítani készülő SUV már nem is annyira titkos, mivel ez a modell vélhetően a Tonale lesz, melyről már fotók is kiszivárogtak. Korábban már rebesgették, hogy inkább SUV modellek megjelenése várható, mivel most létfontosságú, hogy növeljék az értékesített mennyiséget. Az Alfa túlélésében most leginkább a Stelviónál jutányosabb áru városi terepjárók segíthetnek, a hasonló modellek által termelt jókora profit pedig néhány izgalmasabb rétegmodell megszületésében is segédkezhet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2020.02.25. at 21:28
  Permalink

  Megint nagy dirrel-durral és csinnadrattával jönnek, aztán olyan pofont kapnak, hogy a fal adja a másikat. Viszont van önbizalmuk és ez pozitív 😀

  • 2020.02.26. at 10:23
   Permalink

   Mivel az összes autógyártót, vagy ezek a suv crossover kompakt suv lópikulák húzták ki a kakiból vagy tolta fel az eladásaikat, nagyon logikus lépés a Tonale! Remélem összejön nekik!

Vélemény, hozzászólás?