Nagy visszatérésre készül az Alfa Romeo

A márciusi Genfi Autószalonra tartogatja a puskaport az Alfa Romeo

Régen ragyogott már az Alfa Romeo csillaga, az utóbbi évtizedek nem hozták meg az elvárt sikert, de szerencsére nem adták fel az olaszok, Genfben készülnek a visszatérésre.

Az elmúlt években is próbáltak az olaszok életet lehelni a márkába, de a szívdöglesztő Gulia és a Stelvio nem hozott átütő sikert. Ezzel párhuzamosan néhány modelltől is búcsút vett az Alfa: az apró MiTo, a sportos 4C már eltűnt a kínálatból, a kompakt Giulietta napjai pedig meg vannak számlálva. A két modellre szűkölő kínálat csak átmeneti lesz, hamarosan több újdonsággal hívja fel magára a figyelmet az Alfa. A március harmadikán, a sajtónappal kezdődő Genfi Autószalonon valami nagy durranással készül az Alfa, mivel állításuk szerint itt lesz látható a márka nagy visszatérése. Az olaszok mélyen hallgatnak az újdonságokról, de természetesen pletykák már szárnyra kapta. Egyes források szerint megszűnt típusneveket porolhat le az Alfa, ilyen lehet a 8C, ami 2006 és 2007 között volt gyártásban, de a GTV visszatérése sem teljesen kizárt. Pletykák szerint közel két évtized kihagyás után visszatérhet GTA jelölés, amit a Giulia csúcsváltozata kapna meg. A legendás három betű rálicitálhat a jelenlegi csúcsot jelentő 510 lóerős QV kivitelre, mivel ebben az esetben 600 lóerő feletti teljesítményre lehet számítani.
Hirdetés
A sportmodellek mellett/helyett nagy valószínűséggel SUV modellek állnak majd a pódiumon. A tervek szerint két emelt hasmagasságú modell is érkezhet, a B- és a C szegmens sem marad Alfa Romeo SUV nélkül. A tervezett portfóliót ábrázoló képen nem titkolják, hogy a nagyobb SUV esetében plug-in hibrid hajtás is elérhető lesz, a kisebb modell esetén pedig a tisztán elektromos hajtásról sem kell lemondani. A kompakt kategóriát meghódítani készülő SUV már nem is annyira titkos, mivel ez a modell vélhetően a Tonale lesz, melyről már fotók is kiszivárogtak. Korábban már rebesgették, hogy inkább SUV modellek megjelenése várható, mivel most létfontosságú, hogy növeljék az értékesített mennyiséget. Az Alfa túlélésében most leginkább a Stelviónál jutányosabb áru városi terepjárók segíthetnek, a hasonló modellek által termelt jókora profit pedig néhány izgalmasabb rétegmodell megszületésében is segédkezhet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2020.02.25. at 21:28
  Permalink

  Megint nagy dirrel-durral és csinnadrattával jönnek, aztán olyan pofont kapnak, hogy a fal adja a másikat. Viszont van önbizalmuk és ez pozitív 😀

  • 2020.02.26. at 10:23
   Permalink

   Mivel az összes autógyártót, vagy ezek a suv crossover kompakt suv lópikulák húzták ki a kakiból vagy tolta fel az eladásaikat, nagyon logikus lépés a Tonale! Remélem összejön nekik!

Vélemény, hozzászólás?