“Nagyapám dákója – öreg és zöld”

Elsőtulajos, keveset futott Dacia eladó, elég ütős szöveggel

Lehet nagyot alkotni egy autó hirdetési szövegében, nem tiltja semmi, és egy frappáns sztorival még egy olyan autó is egyből érdekesebb lesz, mint ez a zöld Dacia.

Semmi sem tiltja, hogy az eladó autók hirdetésében szárnyalhasson a tulajdonos képzelete kicsit. Nem kell mindig szárazon közölni a tényeket, pláne, amikor sokkal több kell ahhoz, hogy az ember felkapja a fejét egy autóra. Ebben az esetben is alaposan elmentünk volna a hirdetés mellett, amiben egy zöld Daciát próbálnak meg eladni, ha nem kapott volna egy finoman szólva is ízes címet, amin nagyot nevethetünk. De ez még semmi, a hirdetés leírása ennél is sokkal komolyabb. Azzal együtt, hogy nagyon humoros és abszolút visszarepít minket 30 évvel ezelőttre, lényegében minden fontos ki is derül belőle. Nagyokat derülhetünk, miközben realizáljuk, hogy ez egy elsőtulajos Dacia, amit majdhogynem féltve megőriztek. A foltos fényezésből persze látható, hogy történt ez, meg az az évek során, és a garázsban állás okai sincsenek felsorolva, de a fotók alapján egészen egyben van és működőképes is. Kevés hasonló kondícióban lévő Dacia lehet már az országban, pláne olyan nem, aminek a komplett előélete ismert és az eladó vélhetően készségesen mesél is róla. Érdemes bújni a Használtautó.hu-t, már csak az ilyen érdekességek miatt is.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2021.01.05. at 11:24
  Permalink

  Nagyon szép emlékek fűztek ezekhez a kocsikhoz, nekünk volt TX és TLX is. Problémaként a behúzótekercset tudom megemlíteni. Megfelelő koppintás egy kulccsal és indultunk. Kellemes autó volt, az utolsó TLX-ek meglepő módon egészen jó alváz és karosszériavédelemmel rendelkezett.

 • 2021.01.06. at 14:27
  Permalink

  Ugyanez a 83′-as zöld Daciám volt ebből a színből csak ebben az évjáratban létezett és nem véletlen hogy még most is elég élénk a színe a hirdetésben látható autónak .Ezt a festéket a Renaultól kapták a románok és nagyon kevés autóra jutott.Ez a sima1310-es egyezett meg a legutolsó R12-essel. A “Zőld” Dáciára még néha most is gondolunk jó autó volt szerelőt ritkán látott.
  A TX és TLX minőségben már nem az volt mint az 1300 és 1310-es, A bordó szín ezekből néhány év alatt barna lett a piros pedig mínium sárga, egyébként a zöld után még volt egy korai TX-esem 6-évesen vettem 21 000km-el az még elég jó volt .Azután jó áron mindkettő visszajutott a gyártási helyére.
  ,

 • 2021.01.27. at 10:45
  Permalink

  Apámnak, anyámnak is volt ,pirosba “EZ” . Motorja valóban “Duruzsolt” selymesen járt.!!! Alig 3 évesen vették. Alig volt, km-benne. Több használt autóm is volt. “NYUGATI”, még ,190 -E. is. Egyiknek sem volt olyan selymes járása ,mint az 1310 es Daciának… A szinte ÚJ, és a “Használt” között ÓRIÁSI a kűlönbség……Lehet a márkajelzés ,”Arisztokratikus” is. Prémium is………

Vélemény, hozzászólás?