Nagycsaládos támogatást is kaphatna itthon a Hyundai Alcazar

Kár, hogy csak Indiának szánják a hétüléses Hyundai SUV-ot

Felkapott lett az indiai piac az autógyártók körében, ami nem véletlen, hiszen hatalmas lélekszámú ország. Az sem meglepő, hogy az indiai igényeknek megfelelően, külön modelleket fejlesztenek. Most a Hyundai mutatta meg új szabadidő-autóját.

Egy nálunk szintén ismeretlen Hyundai, a Creta adta az alapokat az Alcazar elnevezésű luxus SUV-hoz, amely a nagycsaládosok igényeit hivatott kielégíteni. De csak Indiában. Már az autó formatervén is látszik, hogy nem ide szánták. Formaterve is a Creta modellhez hasonlít, csak épp az Alcazar tengelytávolsága hosszabb 15 centivel. Ennek is köszönhetően az Alcazar hat vagy hét üléssel is rendelhető. Hat ülés esetén a második üléssorban két különálló fotel kap helyet, fejedelmi kényelmet biztosítva az ott helyet foglalóknak. További részleteket azonban nem árultak még el az újdonságról. Valószínűleg a Creta műszerfalát örökli, ami azt jelenti, hogy 10,25 colos érintőképernyőt kap a középkonzolon az infotainment rendszer.
Hirdetés
A motorháztető alatt két erőforrás egyike dolgozhat. A kétliteres benzines 159 lóerős, csúcsnyomatéka 191 Nm. Az 1,5 literes dízel pedig 115 lóerős, 250 Nm forgatónyomatékkal. A Hyundai utóbbit a kategória legtakarékosabbjaként említi. Mindkét motor elérhető a hatfokozatú manuális sebességváltó mellett szintén hatfokozatú automatával is, de az árakról még nem nyilatkoztak. Viszont, ha valamilyen véletlen folytán Magyarországra is jutna belőle, akkor itthon igényelhető lenne rá a nagycsaládosoknak járó 2,5 millió forintos ártámogatás.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?