Nagyfelnis elektromos crossovert villantott a Nissan

Az új Nissan neve még titok, de az elektromos "Megane" crossoverrel osztozhat a műszaki alapjain

Az új modell egy 409 milliárd forintnak megfelelő értékű beruházás eredményeként érkezik. Elsősorban az európai piacra szánják, és az Egyesült királyságban, a sunderlandi üzemben szerelik majd össze, a Juke, a Qashqai és a Leaf mellett.

A Nissan még az érkező autó méreteire sem utalt, így nem tudni, hogy pontosan mekkora lesz az újdonság, a legvalószínűbb megoldás az lenne, ha a Renault hasonló méretű elektromos crossoverének a rokonáról lenne szó. Ekkor viszont felmerül a Leaf kérdése, amelytől a mai SUV őrületben túl könnyen csábíthatna el vevőket az új modell. Lehetséges viszont, hogy az eggyel nagyobb kategóriát célozza vele a gyártó, már tavaly jelezték ugyanis, hogy egy nagyobb elektromos SUV-n dolgoznak, ráadásul a CMF-EV platform tökéletesen alkalmas lenne erre is. Az akkucsomagokat egyébként az Envision AESC gyártja majd a Nissannal kötött partnerségük keretei közt, amelyhez egy 35 GWh kapacitású üzemet is felépítenek - ez körülbelül akkora lesz, mint a Tesla Nevadai akkucsomag-gyára.
Hirdetés
Az autóról alig találni hivatalos infót, sokkal többet árultak viszont el a gyártás körülményeiről. 1,38 milliárd fontos "EV36Zero" elnevezésű beruházás keretei közt fejlesztik ugyanis a 35. születésnapját ünneplő sunderlandi üzemüket az Egyesült királyságban, kimondottan az érkező elektromos crossover összeszerelésére. Ennek ellenére nem csak az angoloknál épül ilyen gyártósor: a Nissan elmondta ugyanis, hogy egy globális modellről van szó, több kontinensen is forgalmazni fogják.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?