Nagyobb hangsúlyt fektet az Audi a SUV-okra

Az Audinak fontosabbak az RS SUV-ok, mint egy még erősebb R8

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hiába ragyogó csúcsmodell az R8, nem biztos, hogy készül a közeljövőben extrémebb változat belőle. A német gyártónál ugyanis sokkal nagyobb prioritást élveznek a SUV-ok.


Egy friss Top Gear interjúban Stephan Winkelmann, az Audi Sport vezetője azt nyilatkozta, hogy a SUV-ok RS változatai prioritást élveznek egy keményebb R8-cal szemben. "Lesznek az R8-nak különböző változatai, de olyan termékeket kell felsorakoztatnunk, melyek a lehető legjobban eladhatók a mai világban." Az Audi nem túl sportos hozzáállása máshol is megjelent az interjú során: Winkelmann szerint "nem a köridők a fontosak."
Hirdetés

A Lamborghini korábbi főnöke azt is elárulta, hogy inkább elektromos autók fejlesztésére koncentrálnak, minthogy felvegyék a versenyt a Mercedes-AMG Project One szuperautójával. Ezek a hírek valószínűleg bosszantóak az Audi sportautók rajongóinak, de az R8-as említett változatai talán enyhítik a csalódást. Winkelmann elhintette azt is, hogy készülhet hátsókerék-meghajtású modell is a quttrók mellett. A mérnökök ezen kívül már dolgoznak az S6 és S8 modelleken, szóval nem lesz hiány gyors autókból.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?