Nagyobb hatótáv, kevesebb pénzért! – az e-Up! Skodaként

Saját piacaikon már konfigurálhatók a Volkswagen-konszern új elektromos városi minijei

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sajnos kevés autóról mondhatjuk el azt, hogy egy generációváltás után az új modell kevesebbe kerül, mint a régi. Ám az új VW e-Up! és a Skoda Citigo iV növelt hatótáv mellett is olcsóbb lett.

Sajnos hazánkban még nem rendelhető a két hasonmás négykerekű, de Németországban és Csehországban már felvesznek rájuk előrendeléseket, így az ottani pontos árukra is fény derült. A Volkswagen e-Up! 22 180 euróról indul, ami nagyságrendileg 7 320 000 forintnak felel meg. Természetesen ezt az árat még feljebb lehet tornázni extrák hadával, ugyanakkor a másfél millió forintos állami támogatást is egész nyugodtan le lehet majd vonni belőle hazánkban. Nem mellesleg az alapfelszereltség is igen korrekt ellátmányt ad, hiszen része az automata légkondi, a Bluetooth csatlakozást és digitális tunert (DAB+) is adó rádiórendszer, a „maps+more” applikáció és a Lane Assist sávtartó vezetéstámogató-rendszer.
Hirdetés
A Skoda Citigo e iV esetében inkább - ahogy az lenni szokott a konszernen belül - az alacsony indulóárra koncentráltak a bőséges alapellátmány helyett. Így Csehországban 429 900 koronától, azaz körülbelül 5 520 000 forintról startol a villanyos Skoda. Mely egy igen kedvező ár annak tudatában, hogy WLTP norma szerint az új e-Up!-hoz hasonlóan WLTP adat szerint is 265 kilométert tud megtenni (szemben a korábbi 134 kilométerrel) egy töltéssel. További érdekesség, hogy az elérhető összes extra beikszelésével sem érjük el a Skodával a Volkswagen e-Up! indulóárát, hiszen maximum 6 millió forintot tudunk az elektromos Skodáért kifizetni.
Hazánkban 2020 januárjában debütálnak a kereskedésekben, de a konfigurátorban az ígéretek szerint már idén év végén elérhetőek lesznek az immáron 32,3 kilowattórás akkumulátorral rendelkező elektromos "városi szörnyetegek". Ha a Citigo e iV ára állami támogatással 5 millió forint alatt marad, sikerre számíthat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?