Nagyobb száj és LED fény a Citroën kisautóján

Új arcot ölt a Citroën C3

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szeptemberben Párizsi Autószalon, kiváló alkalom a Citroën C3 új arcának leleplezésére, ám a franciák saját piacukat megelőzve, elsőként Dél-Amerikában már megmutatták azt.


Idén három éves a Citroën C3, azaz itt a frissítés ideje. Ráadásul idén ősszel Párizsban lesz a nagy őszi Európai (páros években ott, páratlanokon Frankfurtban tartott) seregszemle. Így aztán nagyon adja magát, hogy otthonában mutatkozzon be a C3 frissítése. Bár az európai verziónál ez kétségtelenül így lesz, a jó eséllyel újnak tekinthető dizájnt már most láthatjuk, Brazíliában ugyanis már augusztus elején a boltokba kerül a most megmutatott frissített C3-as.
Jó eséllyel Európában is a dél-amerikai verzióhoz hasonló - ott csak opciósan LED-soros - lökhárítót, átrajzolt lámpákat, és egy kicsivel több krómot kap a megújuló kisautó. Hajtását Brazíliában megújuló energiahordozó is adhatja, ugyanis palettáján 1,5 literes, 94 lóerős és 1,6 literes, 124 lóerős, etanollal is hajtható flex-fuel motor jelenik meg. Hozzánk ez utóbbi nem várható (hiszen ára miatt nem érdemes E85-tel autózni), de az alap (1,1 l, 60 LE) feletti 1,4 literes, 75 lóerős benzinmotor minden bizonnyal a frissítés után is kapható lesz LPG-üzemű verzióval, mely akár még a mindössze 3,4 l/100 km vegyes fogyasztású, robotizált váltós, 1,4 literes, 70 lóerős e-HDi-nél is olcsóbb üzemű lehet.
Hirdetés

A frissítés természetesen új kárpitokat, friss keréktárcsákat is hoz, a brazil verziók műszerfalára továbbá új, kerek légbeömlők kerültek, egyelőre nem tudni, hogy utóbbi, a navigáció képernyőjével nem kompatibilisnek tűnő fúvókákat Európa is megkapja-e, ha igen, a gyáriak minden bizonnyal a műszerfalba előbújó kijelzőt ötlöttek ki. További részletek legkésőbb Párizsban, a formai megújulásnál azonban sokkal komolyabbra ezúttal nem érdemes számítani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?