Nagyon más az új 2-es, mint bármelyik BMW!

Lekapták a készülő BMW 2 kupét, egészen más, mint arra számítottunk volna

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 2-es sorozatot tovább tartja életben a BMW, mint arra következtethettünk volna a tendenciából. Hátsókerekes marad, és a most érkezett két fotó alapján teljesen más lesz, mint a jelenlegi BMW-k.

Hirdetés
Csak az olyan modelleknél mond le a BMW a hátsókerékhajtásról, ahol annak túl sok jelentősége nem lenne. Ahol viszont van, a valóban sportos modelljeinél, ott megtartja. Annyira ragaszkodnak a hosszmotoros és hátsókerékhajtású elrendezéshez, hogy a kétajtós 2-es kupét egyrészt megtartják és új generáció érkezik belőle, másrészt hagyományosan hátsókerekes lesz. Az új modellről egyelőre nem esett túl sok szó, most viszont felkerült két fotó a Facebookra egy 2addict nevű csoportba, melyek vélhetően egy liftben készültek egy félig letakart, vagy éppen félig kitakart autóról, melyről elég erős a gyanú, hogy már az új 2-es BMW.
Hirdetés
Előreláthatóan az új 2-es a 2022-es modellévre érkezik, vagyis jövő év második felében kerülhet legkorábban a piacra. Ennyivel korábban leginkább agyagmodellként szoktak csak létezni az új formatervek, így vélhetően a fotókon is egy ilyet látunk. A formaterv egyelőre egészen másnak néz ki, mint amire számítottunk volna. Egyik mai BMW-hez sem hasonlítanak a lámpái, hátul is csak a helyzetjelző megtört vonalában látni némi hasonlóságot a kupé BMW-kkel. Elöl szerencsére széles és nem álló veséket látunk, ami jó jel, valamint a modell egy M Performance kiegészítőkkel ellátott példány, erre utalnak a sötét króm kiegészítők és a sötét felirat a jobb oldalán hátul, mely vélhetően M240i felirat, vagyis a csúcsmodell az M2 megjelenéséig. Az új 2-esről semmi hivatalos nem tudható még, így, ahogy a fotó valódisága, úgy a formaterv véglegessége is kérdéses, de annyi biztos, hogy a hátsókerekes platform marad, ahogy a három-, négy-, és hathengeres turbós benzinmotorok, valamint a négyhengeres dízelek, hibridről a BMW kupé modelljei esetében egyelőre nem esett szó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?