Nagyot drágul a benzin szerdán

Tovább nő a benzin és a gázolaj közötti árkülönbség, ezúttal a benzin jelentős áremelésével

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt pénteken olcsóbb lett a gázolaj, e hét szerdán viszont a benzin drágul, nem is szerény mértékben.


Jelentős mértékben, literenkénti 8 forinttal emeli szerdán a 95-ös benzin árát a MOL, a gázolajé akkor nem változik - tudta meg piaci forrásokból az MTI.
Az emeléssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 392 forintra nő, a gázolajé 380 forint marad. Legutóbb múlt pénteken változtatott az árakon a MOL, akkor a gázolaj árát literenkénti 2 forinttal csökkentette, a 95-ös benzin ára akkor nem változott. Szerdától szokatlanul nagy, literenkénti 12 forintos árkülönbség lesz a benzin és a gázolaj között, utóbbi javára.
Hirdetés
Bár a tavaly szeptember és idén január között mintegy 100 forinttal csökkent üzemanyagárak az elmúlt hónapokban jelentősen visszadrágultak, az egykori csúcsszintek még odább vannak. A benzinért 2012 áprilisában, a gázolajért februárjában kellett literenkénti 450 forintos átlagárat fizetni. A 400 forintos literár persze most sem ismeretlen, az egyes töltőállomások között ugyanis nem ritka a 30-40 forintos árkülönbség sem, így a drágább helyeken, például az autópályák mentén az említett fájdalomküszöb feletti árakkal találkozhatunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?