Nagyot változik a következő Audi A6 dizájnja, hát még a hajtása!

Az Audi A6 e-tron Concept mutatja a luxuslimuzin jövőjét

Nem lustálkodott mostanában az Audi sem, sorra jönnek ki a különböző e-tron modellekkel, jelezvén, hogy felkészültek az elektromos jövőre.

Egyetlen dologban hasonlít csak a jelenlegi Audi A6-ra a Sanghajban bemutatott e-tron koncepcióautó. Ez pedig a méret. Az A6 e-tron Concept ugyanis nagyon hasonló méretekkel rendelkezik, hiszen 4,96 méter hosszú, szélessége 1,96 méter, a magassága pedig 1,44 méter. Tehát egy picit hosszabb, kicsit szélesebb, de egy hangyányit alacsonyabb a jelenleg futó limuzinnál, viszont teljesen új formanyelvet közvetít. Továbbá egy új platform első szülöttje. Az e-tron SUV ugyebár az MLB evo padlólemezre épül, az e-tron GT pedig a Performance Platform gyermeke, a nemrég bemutatott Q4 e-tron pedig az MEB platformra született. Az A6 e-tron Concept viszont a PPE, tehát a Premium Platfrom Electric alapjait használja, amelynek a neve mindent elárul. Illetve nem mindent, mindjárt mutatjuk a technikai adatokat, ám azt még fontos megemlíteni, hogy ugyanezen a platformon érkezik hamarosan a Q5 és a Q6 e-tron is.
Hirdetés
Szóval azok a bizonyos számok: az A6 e-tron Concept két villanymotort kapott, amelyek összteljesítménye 470 lóerő, míg a nyomatékuk 800 Nm. Természetesen összkerékhajtással és 4 másodperces százas sprinttel, ám a tervek szerint lesz majd egymotoros változat is, bár a gyorsulása annak is 7 másodperc körül lesz 100 km/h tempóra. Az energiát 100 kilowattos akkucsomagból nyeri, az Audi ígérete szerint 700 kilométeres hatótávot tud majd. Ráadásul 10 perces töltéssel akár 300 kilométernyi villanyt is magába szívhat, vagy 25 perc alatt 5 százalékos töltöttségről 80 százalékost érhet el, ugyanazzal a 800 voltos technikával, amit az e-tron GT és a Porsche Taycan is tud. Szériaérett autó viszont csak jövőre lehet belőle.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?