Nagysebességű tesztpályát vásárolt a Porsche

Megvette a Nardo tesztpályát a Porsche Engineering

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az olaszországi létesítményben a híres 12,5 kilométeres aszfaltkörön kívül még számtalan egyéb tesztpálya is található.


Az eddigi tulajdonos Prototipo Spa számlájára átutalt vételár összege ismeretlen, az átadás-átvételre májusban kerül sor, ekkor kerül a 100%-ban a Porsche AG tulajdonában álló Porsche Engineering Group birtokába az olaszországi Apuliában található Nardo tesztpálya.
Az elsősorban nagysebességű tesztelésre alkalmas ováljáról ismert Nardo valójában egy 700 hektáron elterülő komplex létesítmény, melyen az említett 12,5 km hosszú betongyűrűn kívül 6,2 km hosszú vezetéstechnikai pálya, és további, különféle időjárási viszonyok leképezésére használható, különböző útburkolatú tesztcsarnokok is találhatók.
Hirdetés

A Porsche ráadásul a telep továbbfejlesztésére is készül annak érdekében, hogy már meglévő weissachi fejlesztőközpontjuk kiegészítéseként minél jobban ki tudják szolgálni az autóipar különböző területeiről érkező üzletfeleiket. A Nardo pályán az aszfaltozott területek mellett off-road terepek is megtalálhatók, kellemes klímájának köszönhetően pedig egész évben, a hét minden napjának minden órájában használható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?