Nagyszájú kis dömper a Ford EcoSport

Ford EcoSport európai premier Genfben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Genfi Autószalonon debütál az EcoSport európai verziója, ezzel a nagyszájú kis crossoverrel megy a Ford a Nissan Juke meg az Opel Mokka ellen.


Képekről már jó rég ismerjük a Ford EcoSportot, de a Fiesta-alapú kompakt crossover Európának csak most, a napokon belül nyitó Genfi Autószalonon mutatkozik be. Mármint autós vonalon, mert Barcelonában, a mobil távközlési világkonferencián már tiszteletét tette... A nagyszájú kis szabadidő-autót nem Amerikában, nem is a mi kontinensünkön, hanem Brazíliában tervezték, gyártani a dél-amerikai ország mellett még Indiában, Kínában és Thaiföldön fogják.
A Nissan Juke-kal, az Opel Mokkával és még annyi annyi más konkurenssel rivalizáló, pótkerekét terepjárósan az oldalra nyíló ötödik ajtaján hordó EcoSport hossza 4,24 méter - az európia változat különben szinte ugyanolyan, mint a korábban látott brazil. A pótkerék persze azért is lakik a kasztnin kívül, hogy ne vegyen el helyet az így sem valami hatalmas, állítólag 332 literes csomagtérből.
Hirdetés

A Kuga 20 centis hasmagasságú, ezzel együtt legfeljebb telekjárásra hivatott kisöccsét Európában 3 hengeres, 1,0 literes EcoBoost benzines turbómotor (125 LE), 1,5 literes szívó benzines (110 LE) vagy 1,6 literes TDCi dízel (90 LE) hajtja - összkerékhajtást nem kap az ősztől talán Magyarországon is forgalmazott EcoSport.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?