Nagyteljesítményű benzinmotort fejleszt a Porsche

Új projekt a Porsche Le Mans mérnökeinek kezében

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A FIA WEC-et épp otthagyták, a Formula-E debütálás még messze van, úgyhogy a Porsche sportmérnökei gyorsan összerittyentenek egy erőgépet.


Pár hete már, hogy a Porsche bejelentette visszavonulását a Hosszútávú Világbajnokság csúcsáról. 2019-től a Formula E-re szeretnének koncentrálni, ezért otthagyják a jóval költségesebb LMP1 csúcskategóriát. Ráadásul a piaci igényekre reagálva mostantól nem csak hibrid, hanem teljesen elektromos hajtást szeretnének fejleszteni, aminek begyorsítására jelenleg nincs jobb terep a "villany-F1-nél". Azonban nem csak a Formula E-re készülnek nagy erőkkel a stuttgartiak: motorsport mérnökeik jelenleg egy nagyteljesítményű benzinmotoron dolgoznak. Sokak szerint ez azon pletykákat támasztja alá, hogy a Porsche motorbeszállítóként szerepelne az Formula-1-ben 2021-től. Utóbbit soha nem erősítette meg a Porsche hivatalosan.
Hirdetés


„Mint megannyi gyártó, mi is meghívást kaptunk az FIA-tól az F1 erőforrásainak jövőjét érintő megbeszélésére. Weissach-i csapatunk nem egy F1 motoron dolgozik jelenleg, csak egy nagyon hatékony benzinmotoron, amit még nem döntöttük el, mire használunk majd.” - mondta Michael Steiner, a Porsche kutatási és fejlesztési vezetője a német Auto Motor und Sportnak. Már csak ilyenek ezek a porschés mérnökök. Egyszerűen alkotni akarnak valami tökéleteset, ami az őszinte autósport-szeretettel telt szívüket is kielégíti, még akkor is, ha egyelőre nem tisztázott, miben vetik be. A többi úgyis adja majd magát, a végeredmény valahogy mindig tökéletes. Azért egy 918 utódot vagy akár egy Mercedes-AMG Project One ellenfelet szívesen megnéznénk a stuttgartiaktól, ha véletlenül egy utcai modellbe szerelnék a bitang motort. Annyi biztos, hogy az LMP1 program emberei dolgoznak az ügyön, ami nem kevés bizakodásra ad okot 2 FIA WEC bajnoki cím és 3 Le Mans győzelem után.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?