Nagyteljesítményű Hyundai-ok a láthatáron

Több izmos modellt dob piacra a Hyundai

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW M divíziójának egykori főnöke több részletet is elárult a közeljövőben érkező nagy teljesítményű Hyundai modellekről. Lássuk, az i30 mellett miből készülhet N-es változat!


Nemrégiben egy magazinnak adott interjúban Albert Biermann, a Hyundai N részlegének főnöke, egykori BMW M divízió-vezető megerősítette, hogy az i30 N-en túl további nagyteljesítményű modelleket vezetnek majd be a piacra. "A C-szegmenssel kezdtük, ezt követi egy fastback és folyamatban van egy B-szegmensű, továbbá egy SUV modell is." - tette hozzá. A fastbackkel kapcsolatos kérdésre Biermann nem árulta el, hogy melyik modell kap majd N-es kivitelt, minden bizonnyal a Genesis Coupé utódja, a Veloster lesz a kiválasztott. Ugyanakkor korábban az i30 sorozat kapcsán is felmerült - ráadásul gyári forrásból - ez a karosszériaforma.
Hirdetés

Azt már tudjuk, hogy május 27-én mutatkozik be az i30 N, ugyanakkor az is megerősítést nyert, hogy a Tucsonból is érkezik majd egy izmos kivitel. Hasmagasságát csökkentik, sportosabb gumikat kap, ezáltal jobb kezelhetőséget nyújt. Biermann azt is megemlítette, hogy a Tucson platformja jó alapul szolgál majd egy nagyteljesítményű SUV-nak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?