Napelemekkel borította be az Audi az egyik győri létesítményét

160 000 négyzetméter tetőfelületet fedett be napelemekkel az Audi Hungária

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Világszínvonalú beruházást hajtott végre az Audi Hungária Győrben, ahol a gyár logisztikai központjának tetején Európa legnagyobb napelemparkját alakították ki.

Az Audi Hungaria logisztikai központjának 160 000 négyzetméteres tetőfelületén alakították ki a 12 megawatt csúcsteljesítményű napelemparkot. Ez több mint 36 ezer napelemből áll és évente körülbelül 9,5 GWh energiát termel. Ez az energiamennyiség 3 800 háztartás éves energiaszükségletének felel meg. A megújuló forrásból megtermelt zöld áramnak köszönhetően mintegy 4 900 tonnával csökken a vállalat szén-dioxid kibocsátása. A projektben az E.ON Hungária Csoport is részt vállalt, mintegy 55 ezer munkaórát fektetett a naperőmű megépítésébe, amelynek a következő 25 évben is felel az üzemeltetéséért.
Hirdetés
Az Audi Hungaria számára a fenntarthatóság stratégiai célkitűzés. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy termékeink egyre környezetkímélőbbek legyenek, valamint, hogy a tevékenységünk ökológiai lábnyomát folyamatosan csökkentsük. Büszkén jelenthetem be, hogy az Audi Hungaria az idei évtől elérte „MissionZero” célkitűzését, és az AUDI AG gyártótelephelyei közül másodikként karbonsemlegesen működik, amelyhez a most átadott napelempark is nagy mértékben hozzájárult. A jövőben is azon fogunk dolgozni, hogy környezetbarát megoldásainkkal megóvjuk a környezetet a jövő generáció számára” - mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.Az E.ON Hungária és az Audi Hungaria 25 éves együttműködésének újabb fontos fejezete ez a beruházás. Büszkék lehetünk, hogy közösen létrehoztuk Európa legnagyobb, tetőn felépített napelemparkját. Hiszünk benne, hogy ennek nem csupán gazdasági értéke van, hanem jelentős üzenetet is hordoz, miszerint az Audi Hungaria és az E.ON Hungária Csoport, azaz a magyar gazdaság két meghatározó szereplője, kész tenni a fenntartható Magyarországért. Ez hosszú távú célunk is, ezért kötelezte el magát mindkét vállalat egy tisztább, zöldebb, karbonsemleges működés megteremtése mellett. Bízunk benne, hogy a mostani együttműködésünk mások számára is inspirációt jelent, hogy közösen, partnerségben többre vagyunk képesek. Olyan beruházást valósítottunk meg, amelyre nem csak mi, hanem az egész ország büszke lehet” – nyilatkozta Kiss Attila, az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatója.
Hirdetés
Az Audi Hungaria egyébként több területen is jelentős eredményeket ért el a környezet megóvása érdekében. Az energiafelhasználást, a szén-dioxid-kibocsátást, a vízfelhasználást és a lerakásra kerülő hulladék mennyiségét is csökkentette az elmúlt években. A vállalat energiaellátásának 75 százalékát már most is megújuló, geotermikus energiából fedezik, valamint a vállalatnál keletkezett hulladék több mint 99 százalékát újrahasznosítják.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?