Napi oktatóvideó: a bukósisak fontossága

A Nordschleifén egy apró hiba is végzetes lehet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A következő videó jól mutatja, hogy nem nehéz szalagkorlátnak csapni egy 500 lóerős Dodge Viper kabriót a Zöld Pokolban, továbbá azt is, hogy mennyire fontos a bukósisak viselése.


A hazai versenypályákon is évente több alkalommal rendeznek autós nyíltnapokat. A legtöbb ilyen eseményen a bukósisak használatát nem írják elő, akárcsak a németországi Nordschleifén sem. Az alábbi videót látva lehetséges, hogy ezen változtatni fognak, főként akkor, ha kabrióval indulunk neki a versenypályának. Jól láthatóan nem kell nagyot hibázni, elég a rázókőre rossz szögben rámenni, és máris jön a piruett.
Hirdetés


Nem is ez a lényeg, mert ha az autó megtörik, nyilván nem kellemes, de javítható, legrosszabb esetben pótolható. A fejünk viszont nem. Az utas is kapott egy komolyabb ütést az ablaktól. Az pedig már mellékes, de nem elhanyagolható, hogy a csomagtartóból sorra hullanak ki az élelmiszerek. Ha versenypályára megyünk, akkor érdemes előtte mindent kipakolni a csomagtartóból és az utastérből is. Az üres, így könnyebb autóval nem csak biztonságosabban, gyorsabban is mehetünk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 14:23
    Permalink

    Érdemes/érdekes lenne egy rövid vezetéstechnikai tréning (vizsga?) is a pályára. A tipikus reakciót mutatta be a sofőr, nyomom a féket, és kapaszkodok a kormányba. Csak ezzel a két dologgal lehet így elrontani egy ilyen manővert (gyors ellenkormányzás helyett; plusz ilyenkor a fékkel csak az esélyét veszi el hogy a kormányzott kerék újra elöl lehessen).

Vélemény, hozzászólás?