Napi öröm: szerdától olcsóbb a benzin

Szerdán csak a benzin ára, az is csak egy kicsikét, de csökken

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt héten nagyot emelt a benzin árán a MOL, most szerdán egy kicsikét visszavesz belőle, de még így is magasabb lesz, mint a gázolajé.


Múlt hét szerdán literenkénti 8 forinttal emelte a MOL a 95-ös benzin árát, most szerdán viszont 2 forinttal csökkenti azt; a gázolaj ára nem változik.
A mostani csökkentéssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 390 forintra mérséklődik, a gázolajé 380 forint marad. Bár az üzemanyagárak tavaly szeptember és idén január között mintegy 100 forinttal csökkentek, azóta jelentős mértékben emelkedtek.
Hirdetés
Az egykori, 450 forint környéki csúcsárak ugyanakkor még odébb vannak, a benzinért 2012 áprilisában, a gázolajért már januárjában az előbbi összeget kérték - átlagárak szintjén is. Mivel az egyes töltőállomások között nem ritka az akár literenkénti 30-40 forintos árkülönbség sem, a drágább helyeken, például az autópályák mentén akár ma sem nehéz a 400 forintos fájdalomküszöb feletti árakkal szembesülni. Örök igazság tehát, hogy a kútválasztáson több múlik, mint a heti árváltozásokon. Főként most, amikor mindössze 2 forintos, a ráadásul csak a benzin esetén mutatkozó mínusz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?