Ne felejtsétek el idén is megvenni az éves pályamatricát!

Hamarosan lejárnak az éves matricák, már csak pár napig jó a 2021-es!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Január 31-ig érvényesek a 2021-es évre váltott pályamatricák, ez nagyjából 2,8 millió autót érint. Ezzel szemben a NÚSZ adatai szerint 2022-re még csak nagyjából 1 millió éves matrica kelt el, sokan hagyják az utolsó pillanatra a vásárlást.

Már csak pár nap, és büntetésre számíthat, aki a 2021-es évre váltott megyei vagy országos e-matricájával hajt fel a fizetős útszakaszokra. Rengetegen vannak, akik még nem fizették ki az idei jogosultságot, de ez nem meglepő, január utolsó két napján rendre 200 ezer körül van az éves országos és megyei matricavásárlások száma. Ez az adat idén még tovább nőhet: közel kétszer annyi matrica jár le pár nap múlva, mint amennyit eddig vásároltak az autósok a 2022-es évre. Fontos megjegyezni azt is, hogy január 31-én jár le a mentességek és kedvezmények igénybe vételéhez kapcsolódó bejelentési határidő is, ezt sem érdemes elfelejteni az érintetteknek. A mentesség olyan járművekre vonatkozik, mint például a hazai rendvédelmi szervek által üzemben tartott, vagy megkülönböztető jelzés használatára jogosult gépjárművek. A kedvezmény a nagycsaládosokat és a mozgáskorlátozottakat érinti, ők a D2 díjkategóriába tartozó autójukra válthatnak D1 díjkategóriájú e-matricát.
Hirdetés
„Mostanáig megközelíti az egymilliót a 2022-es évre érvényes éves országos és megyei autópályamatrica-vásárlások száma. Eddig nagyjából 300 ezer darab éves országos és több mint 700 ezer darab megyei vignetta talált gazdára.” – mondta Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: „Ez azt is jelenti, hogy a tavalyi évre értékesített éves vignettamennyiség 65 százalékát még nem vették meg a közlekedők. Így azoknak, akik rendszeresen az éves úthasználati jogosultságokkal közlekednek, már csak néhány napjuk van az idei évi e-matricájuk beszerzésére.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?