Ne járd a kutakat, így találhatsz bármikor hatósági áras benzint

Még mielőtt elindulsz, azelőtt megtudhatod, hol érdemes keresned az üzemanyagot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az interneten is többféle lehetőség áll rendelkezésre, ám egy annál régimódibb megoldás még hasznosabb lehet a felesleges körök elkerülésére. A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád, mutatjuk!

Egyre több régióban akadozik az üzemanyagellátás, könnyen megeshet, hogy egymás után több kútról is tovább kell indulnod. Így egy egyszerű tankolás is tortúrává válhat, ráadásul a hosszas keresgélés után még akár negyed óra sorban állásra is számíthatsz, ha egy olyan kúton találsz naftát, ahol mindenki más is épp akkor járt sikerrel. Ez persze alapesetben sem kellemes, hiszen valószínűleg te sem egy autóban körbe-körbe cirkálva, majd hosszú percekig várakozva szeretnéd tölteni a szabadidődet, ám vannak helyzetek, amikor egyenesen megengedhetetlen, hogy ne a legközelebbi biztos helyre menjünk. Ilyen például, ha szorít az idő, vagy ha már tényleg vészesen üres a tank.
Hirdetés
Erre az egyik kézenfekvő megoldás a közösségi oldalakon bukkan fel, a lakhely szempontjából releváns közlekedős csoportokban folyamatosan rakják ki az információt, hogy hol nem jártak sikerrel mások. Egyes csoportokban az adminisztrátorok rendszerezik és szűrik is a beérkezett képeket, hogy ne kelljen ugyanannak a töltőállomásnak a hírével egynél többször találkozni. Ha nem vagy tagja ilyen csoportoknak, érdemes rákeresned: nem csak az üzemanyaghiány szempontjából találkozhatsz érdekes információkkal. Lakhelyedtől függően az is megeshet, hogy egy hírportál vette fel a fonalat, akik a tankolók információit gyűjtik és közzéteszik. Minimális kereséssel kideríthető, hogy létezik-e olyan oldal, ami épp a te környékeden gyűjti ezeket az infókat. Ide, ha esetleg mégis pórul jársz, érdemes lehet neked is beküldened a tapasztalataidat. Így nem csak azzal segíthetünk másoknak, hogy kevesebbet tankolunk, hanem azzal is, ha eláruljuk, hol sikerült.
Hirdetés
Országos szinten próbálkozik hasonló megoldással a Holtankoljak.hu is. Eredetileg az üzemanyagárak összehasonlítására specializálódott az oldal, ám a hatósági ár bevezetése óta ez a szerep háttérbe szorult. Amióta egyre többen esnek ki a 480 forintért tankolók köréből, azóta újra számítani kezdett, hogy hol csorgatod tele az autót, ám a lakossági készletinformációk gyűjtésével újra tudnának mit adni a hatósági áron tankolóknak is. Ide időbélyeggel ellátott fényképet kell beküldeni az információk mellé, ezzel segíthetünk. Amikor mi próbáltuk elérni a lapot, akkor - lehetséges, hogy átmeneti hiba okán - nem mutatott aktuális találatokat, ám a későbbiekben ez is komoly segítség lehet. Ha nem bízol idegenek szavában, esetleg nem szeretnél az interneten keresgélni, és nem is érzed magad kellemetlenül, ha inkább szóban kell kommunikálni a gépelés helyett, akkor jó hírünk van: akad egy mindegyik említettnél sokkal egyszerűbb és gyorsabb mód is.

Meg kell fogni a telefont és fel kell hívni a közeli töltőállomásokat.

Ezt a módszert én esetenként még cikkekhez szükséges információgyűjtésre is használom, egy-két kivétellel azonnal megtudtam, amit szerettem volna. Ha az adott kútra az interneten rákeresel, akár a legelső találattal hozzájuthatsz a közvetlen telefonszámhoz, amelyet jó eséllyel egy kútkezelő vagy egy pénztáros fog felvenni. Ha valaki tudja, hogy van-e üzemanyag az adott kúton, illetve ha van, akkor mekkora sor várakozik a kútoszlopokra, azok pont ők lesznek. Nem érdemes tehát feleslegesen körbe-körbe autózni a városon, gyorsabb és kényelmesebb az otthonodból előre tájékozódni és céltudatosan útnak indulni, ezzel is elősegítve, hogy ne használj feleslegesen üzemanyagot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?