Ne legyél Sebestyén vagy Dzsudzsák Balázs, üzeni a Magyar Közút

Sebestyén Balázs autója megállt az autópályán, felrobbant tőle az internet

Dzsudzsák Balázs autójából néhány éve a ma már lezárt Lánchídon fogyott ki az üzemanyag, Sebestyén Balázséból pedig minap az autópályán.

Dzsudzsák Balázs és Sebestyén Balázs két ismert ember, mégsem egy skatulyába tesszük őket, most viszont, maga Sebestyén Balázs írta Instagram-posztjában, hogy "sok közös dolog van a Balázsokban". Mindezt azután, hogy autójából, ami egy jól megtermett Mercedes-Benz SUV, persze alighanem szponzorációs szerződéssel, kifogyott az üzemanyag, Autós szemmel két vicces is van a történetben. Az egyik, hogy mindez nem egy villanyautóval történt, hanem egy olyan autóval, aminek a töltése elvileg maceramentes, mégsem sikerül mindenkinek, és nem csak a Balázsoknak. A másik pedig, hogy a leállósávban rostokló Mercedes mellett Sebestyén Balázs fotóján épp egy minden bizonnyal takarékosabb Lexus húz el, ami azért is vicces, mert Balázs épp attól a márkától igazolt a Mercedeshez, amivel most úgy néz ki, nem adta ki a hatótávmatek - ami nem csak a villanyautóknál fontos kérdés.
Van itt persze más, fontosabb konklúzió is, amire pedig a Magyar Közút hívta fel a figyelmet. Ha ugyanis műszaki okból megállni kényszerülünk az autópályán, nem mindegy, miként tesszük azt. A vicces, ám hasznos poszt legfőbb pontjai a következők. Mindig figyelj arra, hogy legyen elég üzemanyag az autódban, még indulás előtt! Persze menet közben is érdemes néhányszor rápillantani a hatótávjelzőre, vagy ha olyan nincs az üzemanyagszintre. Már csak azért is, mert a legtöbb gyorsforgalmi úton 20-30 kilométerenként van benzinkút. Ugyanakkor nem mindegyiken, ezért tényleg érdemes előre tervezni. Ha mégis úgy jártál, mint Balázs, akkor vedd fel a láthatósági mellényt, használj elakadásjelző háromszöget, a járművödön pedig kapcsold be a vészvillogót - javasolja a Magyar Közút. Fontos még, hogy a szalagkorláton túl várd a segítséget - ne pedig úgy, mint Balázs a fotóján mutatta. A Magyar Közút szerint "Utazás előtt mindig www.utinform.hu, ha pedig bajba kerülnétek, hívjátok a 112-t."
Hirdetés

Én inkább azt mondom: mindig használjatok online kapcsolatos navigációt, Google Térképek, vagy Waze, engem sokszor mentett már meg hatalmas dugóktól, persze olykor némi kerülővel, amihez pedig kell üzemanyag, vagy töltés. Villanyautóval is jártam már így, volt, hogy a töltési tervet is újra kellett írni, de szerencsére még sosem maradtam hatótáv nélkül, s nem jártam úgy, mint Balázs. Akitől persze én is elnézést kérek a citálásáért, de túl magas labdát dobott. Posztjához a Magyar Közút is hozzátette: "@sebestyenbalazs_official tudod, hogy szeretünk, vigyázz magadra! Kitartást a komment cunamikhoz!" Amit meg is kapott, az OMSZ például megjegyezte "Nem is kell UV-B sugárzás a leégéshez!", a Volánbusz például a buszos utazásra invitáláshoz használta a felületet, amit persze akadt tréleres is, aki kihasznált.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?