Ne térj el a gyárilag ajánlott olajtól!

Fizetett hirdetés

Motorolajdoktor: Honda Accord 2.0i, 2011

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy mindössze 115 ezer kilométert futott Honda Accord kapcsán érkezett a kérdés: vajon a gyárilag ajánlottnál "vastagabb" olajjal megszüntethető-e az olajfogyasztása?


Tisztelt Motorolajdoktor!
Egy 2011 októberi, 2,0 literes, benzines Honda Accorddal kapcsolatban lenne kérdésem. Az autót újjonnan vettem és azóta 115.000km van benne, 0W20 as gyári olajjal jár új kora óta. Viszont évről évre egyre több olajat "fogyaszt" ,vagy ahogy a szakszervizben mondják, elégeti. Most nagyjából 1000-2000 kilométerenként 1 liter olajat fogyaszt. Az lenne a kérdésem, hogy ez reális-e? Vagy ebben az esetben érdemes lenne vastagabb olajra cserélni?
Köszönöm szépen!
Zoltán
Hirdetés

Kedves Zoltán,
Bevallom, jobban utána kellene nézzek, hogy szerezzek infót arról, hogy ez az Accord típus mennyire 'olajzabáló' jószág, úgy tudom 1 liter/1000 km az olajfogyasztási normája. Az olaj nem hinném, hogy hibás lenne. Ha eddig nem ette az olajat, akkor furcsa, hogy ~100.000km-nél miért kezdte el. Valami más okra gyanakodnék alapvetően, érdemes lenne utánajárni! Nagyon sok hondás még 250.000km felett is 0W20-al járkál boldogan, nem gondolom, hogy érdemes váltani a gyárilag ezekre a motorokra tervezett olajról.
Üdv.
Olajdoki
A motorolajokkal kapcsolatos kérdéseket várjuk a motorolajdoktor@autonavigator.hu címre!
A Motorolajdoktor a Szakál-Metál webáruházat ajánlja!
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?