Ne tessék S Mercit venni, jön az új 7-es BMW is!

A BMW már most teszteli a 2016-ban várható új 7-es sorozatot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még nagyon erős maszkírozással, de már első tesztköreit futja a jelenlegit várhatóan csak 3 év múlva váltó új 7-es BMW.


Nem egy mai gyerek, de azért még messze nem veterán a 2008-ban érkezett 7-es BMW, ám a prémiummárkák luxuslimuzinjai között is nagy a harc a vevőkért. A BMW már most kénytelen mutatni valamit azon kuncsaftoknak, akik esetleg átcsábulnának a Mercedeshez az idén piacra lépő új S-osztály kapcsán.
A csak 2016-ban érkező új 7-esről így aztán már most látható kémfotó, s a worldcarfans.com stábjának azt is hagyták a gyáriak, hogy lefilmezzék a most persze még nagyon erősen maszkolt újdonságot. Amely kapcsán egyelőre annyi tudható, hogy lényegében a most kapható méreteivel, ám alumíniumot, nagy szilárdságú acélokat és karbonszálas műanyagokat is bevető szerkezetével több mint 10 százalékkal (~200 kilogrammal) apasztott tömeggel jön majd egyszer
Hirdetés
Csúcsmotorja (M770i) néven 4,0 literes dupla turbós V8-as lesz 470 lóerővel és 650 Nm nyomatékkal - ami nem vészesen sok, de az apasztott tömeggel igen dinamikus jellemzőket ígér. A brutál V8-as mellett soros hathengeres (állítólag 340 lóerős) és négyhengeres (260 lóerős) benzinesekkel és minden bizonnyal ActiveHybridként, valamint az eladások zömét adó dízelekkel is jön majd a G11 kódnévre hallgató - most még - jövőbeli hetes.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?