Ne várjanak sokat Schumachertől

Schumacher még Rosberg szintjén sincs

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem számít csodára Michael Schumacher a Belga Nagydíjon, amelyre tíz rajthelyes büntetést kapott, hiszen még anélkül sem tudja megverni csapattársát, Nico Roseberget.

A nyári szünet után Michael Schumacher kedvenc pályáján, a belgiumi Spa-Francorchaps-ban folytatódik a Formula–1-es világbajnokság.
Schumacher 1991-ben ezen a pályán indult életében először a Formula–1-ben, egy évvel később itt szerezte meg első futamgyőzelmét, és hat elsőségével jelenleg ő a belga pálya legsikeresebb versenyzője is.
A hétvégén azonban nem sok jóra számít. A Mercedes még mindig nem tartozik a győzelemre esélyes csapatok közé, ráadásul a Hungaroringen tíz rajthelyes büntetést is kapott a versenyre, miután a Magyar Nagydíjon veszélyesen leszorította a pályáról Barrichellót.
„Spa mindig is a kedvenc pályám volt, de csak ezért az egy dologért várom a versenyt” – mondta Schumacher. „Évek óta nem jártam itt, és a hétvégi teljesítményemre biztosan rányomja majd a bélyegét a rajthelybüntetésem, úgyhogy nagyon nehéz lenne bármilyen komoly eredményre is számítanom Belgiumban.”

De nem csak a büntetése gátolja meg Schumachert az eredményességben. Csapattársa, Nico Rosberg eddig az idén tíz alkalommal verte meg őt az edzésen, a világbajnokságon pedig 94 pontot szerzett, ami közel a háromszorosa Schumacher 38 pontjának.
„Minden versenyzőnek megvan a maga stílusa, és a csapattal együtt kell kialakítanod a teljes csomagot, hogy jól érezd benne magadat. Ez az, amit a Ferrarival elértem, de ez nem jön egyik napról a másikra.”
„Ahogy az autó jelenleg viselkedik, nem vagyok Nico (Rosberg) szintjén, legalábbis az időmérőn nem. A versenyen nagyon azonos a teljesítményünk. Pontosan tudom, hogy mi a hibám, és dolgozom rajta, hogy kijavítsam.”
Schumacher motivációját cseppet sem csökkentette az idei év sikertelensége. Még nem adta fel az álmát, hogy 2012-ig - ameddig jelenlegi szerződése szól -, megszerezze nyolcadik világbajnoki címét.
„Azért tértem vissza az idén, mert élvezem, amit csinálok, és mert hiszek benne, hogy elérhetem a célomat, hogy világbajnok legyek. El kell azonban fogadnom, ehhez időre van szükség, de ez cseppet sem befolyásolja a motiváltságomat.”
Schumacher újra bocsánatot kért Barrichellótól
Ezúttal sms-ben kér bocsánatot Michael Schumacher a Magyar Nagydíjon történtek miatt egykori csapattársától, Rubens Barrichellótól.
„Sms-t küldtem neki, mert úgy éreztem, hogy azt gondolja, a falra akartam kenni őt a Hungaroringen, de nem ez volt a szándékom” – mondta Schumacher.
„Megkaptam az sms-ét és részemről rendben van a dolog, jó hétvégét kívántam neki” – erősítette meg a hírt Barrichello.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.11.01. at 02:43
    Permalink

    SMS az igen közvetlen modja a bocsánatkérésnek azt is állítom a menedzsere írta meg 😀 A sumi elég kitartó meg makacs ilyentéren, de ez azért kicsit meredek volt.

Vélemény, hozzászólás?